Zalotili slovenskega tihotapca mamil

Srbski cariniki so na mejnem prehodu Batrovci na meji s Hrvaško zasegli avtomobil z ljubljanskimi registrskimi tablicami, v katerem so našli 5,16 kilograma heroina.

Objavljeno
27. december 2006 16.32
Beograd - Srbski cariniki so na mejnem prehodu Batrovci na meji s Hrvaško zasegli avtomobil z ljubljanskimi registrskimi tablicami, v katerem so našli 5,16 kilograma heroina, voznika, slovenskega državljana, pa so predali policiji, poročajo beograjski mediji, ki se sklicujejo na uradno sporočilo srbske carinske uprave.

Pošiljka v vrednosti nakupa šestih garsonjer

Dobrih pet kilogramov heroina, katerega cena naj bi na ilegalnem trgu znašala približno 300.000 evrov, je bilo shranjenih v zadnjih vratih avtomobila v desetih polkilogramskih paketih. Kot je poudarila srbska carinska uprava, je voznik carinikom postal sumljiv zato, ker se je "zelo živčno odzval na običajno vprašanje, ali ima kaj za cariniti".

Cariniki so se zato lotili podrobnega pregleda avtomobila, že po nekaj minutah pa so ugotovili, da je nekaj skrito v votlinah vrat, namenjenih zvočnikom. Mamilo in voznika so predali policiji, je še navedeno v sporočilu srbske carinske uprave.