Zamotili 82-letnico in jo okradli

Tatovi postajajo vse bolj vsiljivi in iznajdljivi ter pogosto izkoristijo nepozornost, zaupanje in nepazljivost občanov.

Objavljeno
11. oktober 2013 14.18
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Včeraj okoli 13.30 je četverica v Ivančni Gorici prišla do hiše 82-letnice, ki je bila sama doma. Pod pretvezo, da zbirajo odpadne kovine, sta jo dva zvabila iz hiše in jo zamotila, njuna pajdaša pa sta medtem vstopila v hišo, jo preiskala in ukradla nekaj tisoč evrov. Po tatvini so se odpeljali neznano kam.

Policija ob tem občane opozarnja, naj bodo pozorni na neznance, ki pri kaznivih dejanjih uporabljajo različne zvijače in z njimi preusmerijo pozornost oškodovancev, izkoristijo njihovo nepozornost, zaupanje in nepazljivost, ter jih okradejo. Policisti svetujejo, da tujce, ki se zdijo sumljivi sli vsiljivi, ljudje odločno odslovijo, ali se dogovorijo za nov obisk, ko bo z njimi še druga oseba.

V kolikor se nepridipravi ne pustijo odgnati, pa je najbolje obvestiti policijo na interventno številko 113 in si zapomniti čim več podrobnosti, ki bi policiji lahko pomagale izslediti vsiljivce.