Zapeljal v pešce in odpeljal

V Kranjski Gori se je v zgodnjih jutranjih urah zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v skupino pešcev, ki so hodili po vozišču.

Objavljeno
04. marec 2007 12.39
Preiskava je v polnem teku
Kranjska Gora – Na Koroški cesti se je ob 3.20 uri zgodila prometna nesreča zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika osebnega avtomobila in nepravilne hoje skupine pešcev po vozišču. V prometni nesreči je ena oseba utrpela hude in tri lažje telesne poškodbe. Voznik osebnega avtomobila po nesreči ni ustavil in nudil pomoči poškodovanim, ampak je odpeljal naprej in so ga kasneje izsledili policisti.

25- letni voznik iz Jesenic je vozil z osebnim avtomobilom po Koroški cesti od trgovskega centra v smeri proti centru Kranjske Gore. Ko je pripeljal do avtobusnega postajališča ni prilagodil hitrosti vožnje z vozilom na tem delu ceste. Z obeh strani ceste so po vozišču hodili pešci, pred katerimi zaradi prevelike hitrosti vozila ni uspel ustaviti.

S prednjim delom je zadel vse štiri pešce in jih zbil po vozišču. Voznik je nato z vožnjo nadaljeval v smeri proti centru mesta in po nekaj sto metrih vozilo zaustavil ter ga zapustil. Dogajanje sta opazila tudi policista PP Kranjska Gora, ki sta v bližini opravljala nadzor in zapeljala za pobeglim voznikom in ga nato po nekaj minutnem iskanju izsledila in prijela.

Poškodovani pešci so bili z reševalnim vozilom odpeljani v bolnico na Jesenice, kjer jim je bila nudena zdravniška pomoč.

Zoper voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja, pešci, ki so nepravilno hodili po vozišču, pa bodo oglobljeni.