Zapornik po rjuhah bežal iz bolnišnice

V noči s četrtka na petek je v ljubljanskem kliničnem centru zaradi poškodb, ki jih je dobil pri poskusu bega, umrl 40-letni Sead Batanović, državljan BiH. Kranjske policiste so ob 20.30 obvestili, da je obsojenec poskušal pobegniti iz Bolnišnice Golnik, ko je bil tam na zdravljenju.

Objavljeno
11. februar 2011 11.25
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Kranj, Golnik - Na okno svoje bolniške sobe v četrtem nadstropju je Sead Batanović navezal rjuhe in brisačo, da bi se spustil na bližnjo streho. Pri tem je padel z višine približno deset metrov. Paznika ljubljanskih zaporov, ki sta ga varovala, sta o tem takoj obvestila zdravniško osebje in policijo. Hudo poškodovanemu so nudili zdravniško pomoč, a je zaradi poškodb pozneje umrl v kliničnem centru. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno državno tožilstvo, suma kaznivega dejanja pa ni, je dejal Boštjan Lindav, vodja sektorja kriminalistične policije PU Kranj.

Izvedeli smo, da je bil Sead Batanović zaprt v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, menda je prestajal pet let in deset mesecev zaporne kazni, bil pa je že kaznovan zaradi nasilništva, izsiljevanja in ropa. Njegovo ime se je pojavilo v javnosti tudi avgusta 2009 po samomoru 26-letnega Simona Volka na Dobu. Takrat je bil na Dobu tudi Batanović in Volkova mati je pristojne obvestila, da je Batanović trpinčil njegovega sina. Njen sin, ki je imel težave z odvisnostjo od mamil, je namreč v zaporu pisal dnevnik. Med drugim je zapisal, da mu je Batanović grozil, ga pretepel in mu vzel ves denar, ki ga je potreboval za drogo. Pri tem mu je tudi zagrozil, naj bo tiho. »S šraufencigerjem ti bom razf.... glavo, ko boš spal,« je njegove grožnje v dnevnik zapisal Simon, zato ga je njegova mati obtožila, da je z izsiljevanjem in pretepanjem povzročil sinov samomor.