Zaradi padca stebra vzpenjače ovadili dve osebi

V preiskavi v zvezi s staro vzpenjačo na Pohorju so mariborski kriminalisti zaznali kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst javnega prevoza in zato vložili kazenski ovadbi zoper dve odgovorni osebi.

Objavljeno
06. november 2009 13.37
Urban Červek, Miha Rubin
Urban Červek, Miha Rubin
Maribor -- Čeprav Športni center Pohorje ta čas pospešeno gradi novo krožno-kabinsko žičnico na vrh Pohorja, ki naj bi začela voziti okoli božiča, tudi epizoda s staro vzpenjačo, natančneje s podrtjem njenega dotrajanega stebra, še ni zaključena. V preiskavi so namreč mariborski kriminalisti zaznali kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst javnega prevoza in zato ovadili dve odgovorni osebi.

 Če bo tožilstvo odločilo, da obstaja dovolj dokazov za obtožnico, se bosta morala odgovorna, neuradno gre za direktorja Pohorske vzpenjače Srečka Jesenška in tehničnega direktorja Robertina Ribiča, zagovarjati na sodišču. Tiskovni predstavnik tukajšnje policijske uprave Bartolo Lampret je potrdil informacijo, da so zaradi omenjene nesreče na mariborsko tožilstvo vložili dve kazenski ovadbi. Proti komu konkretno, Lampret ni hotel razkriti, so pa oba odgovorna ovadili po prvem odstavku 325. člena kazenskega zakonika, po katerem je za tistega, ki s kršitvijo predpisov o varnosti prometa na žičnicah in iz malomarnosti povzroči nesrečo, zagrožena denarna kazen ali zapor do dveh let.

Kot je še pojasnil Lampret, so kriminalisti ovadbi sestavili na podlagi zaslišanj osumljenih in izvedenskega mnenja o porušitvi stebra, ki so ga menda pridobili iz tujine. Direktor Pohorske vzpenjače Srečko Jesenšek in tehnični direktor Robertino Ribič za izjave nista bila dosegljiva. Tiskovni predstavnik Športnega centra Pohorje Matej Obu je povedal, da sta se oba ovadena odločila molčati dokler ne bosta dobila poziva na obravnavo.

Več si preberite v tiskani izdaji sobotnega Dela.