Zaradi požara v Bisolu ustavili proizvodnjo

V noči na četrtek je zagorelo v skladišču preboldskega podjetja Bisol. Poškodovan ni bil nihče, požar je povzročil le gmotno škodo, ki pa je precejšnja - okoli tri milijone evrov.

Objavljeno
10. februar 2011 11.36
Brane Piano, Celje, Ba.P., delo.si
Brane Piano, Celje, Ba.P., delo.si
Prebold - V Latkovi vasi je v skladišču podjetja Bisol, izdelovalca fotonapetostnih modulov, danes malo po tretji uri zjutraj izbruhnil požar. Do jutra so ga gasili gasilci iz Gotovelj, Polzele, Andraža nad Polzelo, Šempetra v Savinjski dolini, Ločice ob Savinji, Žalca, Prebolda, Dolenje vasi, Marije Reke, Matk, Groblja in Latkove vasi.

V Bisolu so po požaru pojasnili, da ni bil poškodovan nihče izmed zaposlenih. Nastala je le gmotna škoda v višini okoli tri milijone evrov. V skladišču je bilo nekaj končnih izdelkov oziroma fotonapetostnih modulov. Po besedah tiskovne predstavnice Katje Goršek jim jih je nekaj uspelo rešiti. Proizvodnjo pa bodo v Bisolu do ponedeljka najverjetneje ustavili, saj izdelkov nimajo kje skladiščiti.

Do sanacije skladišča bodo poskušali poiskati začasno skladišče kje v bližnji okolici. Pogorišče so zjutraj začeli preiskovati celjski policisti, ki so ugotovili, da je požar povzročil kratek stik na električni napeljavi. Iz Bisola so že prejšnji teden policiji prijavili krajo s tovarniškega dvorišča, saj je izginilo približno 50 metrov bakrenega kabla.