Zaradi požara v izolski bolnišnici bodo kriminalisti ovadili 38-letnega Izolana

Zaradi požara v izolski bolnišnici, po katerem je zaradi opeklin umrl 77-letnik, bodo kriminalisti kazensko ovadili 38-letnega Izolana. Ta je bil pokojnikov bolniški sosed, ki je po ugotovitvah kriminalistov z vžigalnikom zažigal vezi, s katerimi je bil na posteljo privezan sedaj pokojni 77-letnik.

Objavljeno
25. februar 2011 11.53
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Izola - Na koprski policijski upravi so za Primorske novice potrdili, da so njihovi kriminalisti v minulih dneh končali preiskavo požara v izolski bolnišnici. 38-letnega Izolana, ki je ležal na postelji poleg 77-letnika iz Zagrada v Brkinih, bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Ta je namreč za posledicami hudih opeklin, ki jih je dobil v požaru, minulo soboto umrl v ljubljanskem kliničnem centru.

Kriminalisti so tako ovrgli prve informacije, da je 77-letnik požar zanetil sam, ko se je skušal rešiti vezi, s katerimi je bil zaradi varnosti privezan na posteljo, pri tem pa naj bi mu pomagal bolnik na sosednji postelji.

Ognjeni zublji so najprej zajeli bolnikovo posteljo in se nato naglo razširili po celotni sobi. Ob tem je nastalo precej dima, zato so zaposleni na nevrološkem oddelku izolske bolnišnice iz stavbe evakuirali vseh 31 bolnikov ter začeli gasiti. Še pred prihodom gasilcev so tako uspeli požar tudi omejiti.

Trije bolniki so bili v požaru opečeni, zato so morali noč preživeti na kirurškem oddelku. Med njimi je bil tudi domnevni povzročitelj požara, ki je bil hudo poškodovan, saj je imel menda opečih kar 40 odstotkov kože na telesu. Naslednji dan so ga s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

77-letni bolnik iz Zagrada v Brkinih je bil sicer zaradi možganske kapi hospitaliziran nekaj dni pred požarom.