Zaradi preprodaje mamil pridržali osem osumljencev

Osmerica je v času preiskave na Dolenjskem in po Ljubljani preprodala približno dva kilograma kokaina in 900 gramov heroina.

Objavljeno
25. oktober 2011 17.11
Posodobljeno
25. oktober 2011 17.11
J. S., kronika
J. S., kronika

Novo mesto - Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije novomeške PU so skupaj s kriminalisti PU Ljubljana in pripadniki Specialne enote policije v ponedeljek izvedli zaključno akcijo večmesečne kriminalistične preiskave trgovine s prepovedano drogo.

Na območju obeh policijskih uprav so opravili šest hišnih preiskav in devetim osumljencem vzeli prostost, osem pa so jih pridržali, in sicer: tri Ljubljančane, dva sta stara 21, tretji pa 35 let, ter pet osumljencev iz Brezij, dve ženski, stari 38 oziroma 17 let, ter tri moške, stare 45, 52 in 25 let.

Pridržanim in še devetim drugim osumljencem očitajo, da so od junija letos storili najmanj 36 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, dve izsiljevanji in tri kazniva dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

Preiskovalci so zbrali dokaze, da je kriminalna združba, ki jo je sestavljala pridržana osmerica (naloge, za katere je bil odgovoren vsak od njih, so bile natančno razdeljene) izvrševala kazniva dejanja na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane.

V času preiskave so na Dolenjskem in po Ljubljani preprodali približno dva kilograma kokaina in približno 900 gramov heroina, s čimer so si pridobili za več kot 100.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi.

V zaključni akciji so policisti in kriminalisti zasegli 103 grame heroina, 62 gramov kokaina, nedovoljene anabolike, dve pištoli, 4725 evrov, več mobilnih telefonov in pripomočke za nedovoljeno trgovino z mamili.

Zoper posameznike iz te kriminalne združbe so policisti v preteklosti že podali ovadbe zaradi različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske in organizirane kriminalitete, s tokratno preiskavo, so prepričani na PU Novo mesto, pa jim je uspelo občutno zmanjšati ponudbo mamil na Dolenjskem.