Zaradi prometne nesreče na območju Mislinje tudi opomin policistu

Zaposlen na OKC PU Celje si je opomin prislužil zaradi časovnega zamika pri napotitvi policistov na kraj nesreče.

Objavljeno
08. oktober 2013 17.23
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje, Mislinja - V zvezi s prometno nesrečo štirikolesnika, ki se je 3. avgusta letos zgodila na območju Mislinje, je policija ovadila 23-letnega voznika in zanj predlagala začasen odvzem vozniškega dovoljenja. Zaradi časovnega zamika pri napotitvi policistov na kraj nesreče pa je bil zaposlenemu na OKC PU Celje izrečen opomin.

Kot so v zvezi s prometno nesrečo danes za STA pojasnili na Policijski upravi (PU) Celje, so policisti 23-letnega voznika štirikolesnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. V nesreči je bil, kot je znano, huje poškodovan 36-letni sopotnik na štirikolesniku.

Prav tako so policisti zoper voznika štirikolesnika, ker je ta zapustil kraj prometne nesreče, še preden je bil končan ogled kraja prometne nesreče, zaradi suma storitve prekrška Okrajnemu sodišču v Mariboru podali predlog za začasen odvzem vozniškega dovoljenja.

V preiskavi, ki jo je usmerjalo celjsko tožilstvo, so policisti ugotovili tudi, da pri tej prometni nesreči ni šlo za zapustitev poškodovanega, prav tako policija ni ugotovila znakov kaznivega dejanja pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja. Kriminalisti so zadevo zaključili s poročilom tožilstvu, navajajo na PU Celje.

Glede časovnega zamika pri napotitvi policistov na kraj prometne nesreče pa je bil zoper zaposlenega v Operativno komunikacijskem centru (OKC) PU Celje izveden disciplinski postopek. Disciplinska komisija je ugotovila, da je zaposlen odgovoren za očitano kršitev, zato mu je izrekla disciplinski ukrep oz. opomin. Zadeva še ni pravnomočna.

Omenjena prometna nesreča je v javnosti odmevala zato, ker jo je po neuradnih informacijah povzročil sin predsednice Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu Marko Krebl.