Zaradi prometne nesreče s smrtnim izidom osumljen voznik mestnega avtobusa

Zoper voznika mestnega avtobusa, ki je motoristu zaprl pot, so sprožili predkazenski postopek.

Objavljeno
27. september 2014 13.21
LJUBLJANA, 05.08. 2010, avtobus, promet... Foto: ALES CERNIVEC/Delo
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA

Ljubljana - Zaradi četrtkove prometne nesreče na Dunajski cesti v Ljubljani, v kateri je umrl motorist, ljubljanski policisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Dejanja je osumljen voznik mestnega avtobusa, ki je motoristu zaprl pot.

Prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa, se je zgodila v četrtek nekaj pred sedmo uro v križišču Dunajske ceste in Baragove ulice. Po podatkih ljubljanskih policistov je voznik motornega kolesa vozil po Dunajski cesti proti Črnučam. Istočasno pa je voznik mestnega avtobusa, ki je vozil proti centru mesta, z Dunajske ceste zavijal levo na Baragovo ulico in motoristu zaprl pot. Voznik motornega kolesa je začel zavirati, zaradi česar se je prevrnil in z motorjem drsel po vozišču ter nato trčil v avtobus. Motorist je na kraju zaradi posledic poškodb umrl.

Gre za 46-letnega Mateja Štivana, glavnega organizatorja humanitarne akcije Srce Sloveniji, v kateri so zbirali sredstva za šolske potrebščine in nakup hrane za socialno ogrožene otroke.

Policija pa je v zvezi s prometno nesrečo začela voditi postopek suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa, o čemer je sicer danes poročal Dnevnik.