Zaščiteno pričo v zadevi Škrbić napadli pred pričanjem

Pred enim izmed prejšnjih narokov je neznanec zaščiteno pričo napadel in jo udaril v glavo in trebuh.

Objavljeno
11. december 2015 14.54
mfe sojenje
Mi. K., STA
Mi. K., STA
Ljubljana − Zaščiteno pričo, ki je na dan ugrabitve pokojne Zorice Škrbić videla, kako je bela alfa, v kateri naj bi prevažali Škrbićevo, zapeljala v gozd južno od Ljubljane, je nekaj dni pred pričanjem na sodišču napadel neznanec in jo pretepel. Pritiske je menda priča doživljala tudi pred pričanjem v fazi preiskave.

Več prič v sojenju Milanu Trivkovću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitvi, je zaradi strahu pred maščevanjem zaprosilo za zaščito, kar pomeni, da ne pričajo v sodni dvorani, ampak prek videokonference.

Danes so na sodišče povabili pričo, ki je že v sodni preiskavi povedala, da je 26. junija lani, ko so Škrbićevo ugrabili, v gozdu na južnem obrobju Ljubljane − v bližini kraja, kjer so ugrabljeno mučili − čistil drevje po žledolomu.

Ko je priča stala približno pet metrov od svojega vozila, je tja pripeljala alfa romeo bele barve, v njej pa da sta sedela dva moška. Oba sta imela črne kape in črne majice, stara sta bila nekje do 30 let. Ko sta zagledala vozilo priče, pa je alfa naglo odpeljala vzvratno, pravi priča.

Priča je danes izpovedala, da moških v avtu ni prepoznala, a eden od njiju naj bi bil podoben Trivkoviću, tega pa pozna le na videz. Vendar pa je med zaslišanjem v preiskavi priča ob pogledu na v sodni dvorani prisotnega Trivkovića poudarila, da se ji ta v živo zdi bolj obilen, kot pa je bil videti voznik alfe. Trivković je sicer obtožen, da je del poti vozil alfo z ugrabljeno Škrbićevo.

Tožilstvo je zato danes zanimalo, ali je priča v gozdu videla celo postavo voznika, vendar je ta povedala, da le ramena in glavo.

Omenjena priča bi morala na sodišče priti že na enem od prejšnjih narokov, a ni prišla, ker jo je malo pred tem napadel neznanec. Pričo je udaril v glavo in trebuh. Napadalec je nato pobegnil v vozilu, ki je pripeljalo ponj.

Priči se je zgodilo tudi, da je proti njej na domačem dvorišču zapeljal avtomobil, vendar se mu je umaknila, je še izpovedovala priča in povedala, da se je tudi pred pričanjem v sodni preiskavi dogajalo marsikaj, zaradi česar se je počutila ogroženo, a ni hotela razkriti, kaj. Je pa priča poudarila, da ti dogodki niso vplivali na njeno izpoved.

Trivković sicer trdi, da je bil v času ugrabitve in mučenja Škrbićeve doma, kjer je s prijatelji priredil piknik. Vendar je eden od domnevnih udeležencev piknika danes zanikal, da se ga je udeležil, in zatrdil, da je bil takrat doma.

Škrbićevo so ugrabili 26. junija lani v središču Ljubljane, jo odpeljali v gozd, kjer so jo priklenili za drevo ter jo vso noč mučili. Zelo hudo poškodovano so odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.

Trivković je menda Škrbićevo pred ugrabitvijo opazoval, po ugrabitvi pa je domnevno prevzel volan alfe romeo, s katero so jo odpeljali do kraja mučenja. Trije, med drugim tudi dva mučitelja Škrbićeve, so že pravnomočno obsojeni. Trivković krivde na predobravnavnem naroku ni priznal in mu sodijo.