Zasegli 1,8 tone kokaina

Španska policija je v soboto razbila eno največjih navez tihotapcev kokaina v Španiji doslej. V akciji so aretirali 28 oseb in zasegli 1,8 tone kokaina.

Objavljeno
07. januar 2007 16.42
Paketki kokaina po 24 kg
Madrid - Španska policija je v soboto razbila eno največjih navez tihotapcev kokaina v Španiji doslej. V akciji, ki je potekala v več mestih hkrati, je aretirala 28 oseb in zasegla 1,8 tone kokaina, za katerega bi na črnem trgu lahko iztržili 65 milijonov evrov.

Policija je bila tihotapcem, ki so velike količine kokaina prevažali iz Kolumbije s hitrimi motornimi čolni, na sledi že več mesecev. Prejšnji teden je enega njihovih čolnov opazila v Atlantiku in ga zasledovala z letalom. Ko so tihotapci odkrili, da jim sledi policija, so tovor odvrgli v morje, vendar je policiji uspelo iz vode potegniti okoli 1,8 tone kokaina in ga ohraniti kot dokazno gradivo.

Med aretiranimi je tudi kolumbijski državljan, za katerega domnevajo, da je vodja te mednarodne kriminalne združbe. Španija je sicer ena najpomembnejših tranzitnih držav za kokain in hašiš, namenjen v evropske države.