Zastoji in upočasnjen promet na primorski avtocesti

Posledice prometne nesreče odstranjene, na posameznih odsekih še vedno občasno nastajajo zastoji.

Objavljeno
25. maj 2017 12.00
Nalet vozil
M. Č., STA
M. Č., STA

Ljubljana − Na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log v smeri Ljubljane so odstranili posledice prometne nesreče, ki se je zgodila malo pred 8. uro na avtocesti Vrhnika−Ljubljana pri Vrhniki. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je v nesreči domnevno naletelo več vozil na prehitevalnem pasu avtoceste.

Promet je še vedno upočasnjen, na posameznih odsekih občasno nastajajo zastoji, 24 kilometrov dolg zastoj pa se je sprostil. Na policiji voznike pozivajo k strpnosti.

Dva huje poškodovana

Na Policijski upravi Ljubljana so pojasnili, da sta se v jutranji prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženih pet vozil, huje poškodovali dve osebi. Nesreča se je domnevno zgodila, ko je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnje vozilo v koloni, ki se je ustavljala. Avtocesta je bila zaprta dve uri.

Današnji zastoj eden najdaljših na slovenskih avtocestah doslej

Današnji zastoj je bil eden daljših, kar jih beležijo na Darsu. Zastoji so zaradi radovednežev nastajali tudi v nasprotni smeri vožnje. Dars tokrat ni postavil zastorov, da bi to preprečil, ker so deli poškodovanih vozil ležali po celotnem vozišču.

Kot so pojasnili na Darsu, zastorov, ki jih sicer uporabljajo za zaščito kraja prometnih nesreč na avtocesti, s čemer med drugim onemogočijo tudi radovedneže, tokrat niso uporabili, saj so vzdrževalci ocenili, da jih zaradi odpadlih delov poškodovanih vozil po celotnem vozišču ni bilo mogoče postaviti. Postavitev zastorov namreč ne sme v ničemer ovirati uradne preiskave pristojnih organov, ogled nesreče pa je zahteval dostopnost do celotnega vozišča.

Zastore bi sicer lahko postavili na nasprotnem smernem vozišču, če bi zaprli prehitevalni pas v smeri Ljubljane. A na Darsu so spomnili, da je danes zaradi praznika v Avstriji in Nemčiji avtocesta v smeri obale prometno izredno obremenjena. Vse od jutra so se proti morju vile dolge kolone vozil in če bi zastore postavili na tej strani avtoceste, bi še na tej strani povzročili izredno dolge zastoje, ki bi tudi s te smeri segali vsaj do Ljubljane.


Trenutne razmere na slovenskih avtocestah lahko spremljate s klikom na sličico.