Ljubimcu zastrupila kavo

Ameriška onkologinja je kolega zastrupila s snovjo, ki se uporablja v sredstvih proti zmrzovanju.

Objavljeno
22. september 2014 15.04
shutter/ledvice
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Austin − V ameriški zvezni državi Teksas poteka sojenje proti 43-letni onkologinji Ani Marii Gonzalez-Angulo, ki je zastrupila svojega stanovskega kolega in ljubimca Georgea Blumenscheina, poroča tiskovna agencija Reuters. Blumenschein je na sojenju povedal, da mu je januarja lani na delovnem mestu ponudila kavo, ki je bila sladka, kar se mu je zdelo nenavadno. Sam namreč pije črno, nesladkano kavo. »Bila je zelo zelo sladka,« je povedal Blumenschein. Sprva je ni nameraval spiti, ko pa mu je ženska prigovarjala, da gre za drago kavo in naj jo le spije, se je vendarle vdal.

Čez 16 ur so zdravnika zaradi slabega počutja sprejeli na urgenco. Diagnosticirali so mu poškodbo centralnega živčnega sistema, odpoved ledvic in težave s srčnimi in pljučnimi funkcijami. Strokovnjak za ledvice je ob laboratorijski sliki posumil, da simptomi kažejo na zastrupitev z etilenglikolom. Moški je preživel zaradi hitre dialize krvi. Ko je Blumenschein policistom povedal, da je imela kolegica dostop do te sestavine, so žensko, s katero je imel Blumenschein dve leti razmerje, ovadili. Po navedbah tožilstva je bila Ana Maria Gonzalez-Angulo obsedena s svojim bivšim ljubimcem.

Etilenglikol, ki je brez barve in vonja in se uporablja kot sestavina sredstev proti zmrazovanju ter v znanstvenih laboratorijih, ima sladek okus. Če bo porota Ano Mario Gonzalez-Angulo spoznala za krivo, ji grozi od pet do 99 let zapora.