Zdravstveno stanje alpinista po nesreči v Paklenici stabilno

Slovenca, ki se je včeraj poškodoval med plezanjem na območju Velebita, so v splitski bolnišnici že operirali.

Objavljeno
01. november 2011 12.55
Posodobljeno
01. november 2011 12.55
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Zagreb - Zdravstveno stanje 23-letnega alpinista, ki se je včeraj poškodoval med plezanjem na območju Velebita, je stabilno. Specialist nevrokirurg v splitskem kliničnem centru Vlatko Ledenko je za STA povedal, da ga bodo v naslednjih dneh najverjetneje odpustili iz bolnišnice in bo zdravljenje lahko nadaljeval v Sloveniji. O podrobnostih poškodb Ledenko ni želel govoriti.

Kot poroča spletni portal dnevnih.hr, so poškodovanega alpinista včeraj s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico Firule, kjer so ga še isti dan operirali.

Eden od očividcev je za omenjeni portal povedal, da je odlomljeni kos skale mladeniča hudo poškodoval in je močno krvavel, Šime Sorić iz zadarske gorske reševalne službe pa je nesrečo 23-letnika opisal kot najhujšo v letošnjem letu. Omenjeni reševalci so letos sicer posredovali v 40 podobnih nesrečah.

»Alpinist ima poškodovan zadnji del lobanje. Čelada mu je rešila življenje. Lahko si predstavljate moč, s katero prileti deset kilogramov težka skala z višine nekaj deset metrov,« je dodal načelnik gorske reševalne službe Vinko Prizmić.