Zdrsnila in obležala na zasneženem melišču

Včeraj se je okoli 12. ure na Mali Mojstrovki pri zdrsu ponesrečila 45-letna Ljubljančanka. Kljub reševanju z vojaškim helikopterjem za planinko ni bilo več pomoči.

Objavljeno
16. marec 2007 10.57
Med sestopom z Mojstrovke proti Vršiču je planinki zdrsnilo in se je hudo poškodovala
Kranjska Gora - Včeraj se je okoli 12. ure v pogorju Julijcev, točneje na Mali Mojstrovki, pri zdrsu smrtno ponesrečila 45-letna Ljubljančanka.

Planinka je s prijateljico iz Kranja prišla na Vršič z namenom, da se povzpneta na zasneženo Malo Mojstrovko (2332 nadmorske višine). Izbrali sta lažjo smer hoje, imenovano "Sestopna smer". Obuti sta bili v zimske, visoke, pohodne čevlje, v nahrbtniku sta imeli vsaka svoje dereze, pri hoji pa si pomagali s cepinom.

Tik pod vrhom, kjer je pot zavila na senčno stran gore, je Ljubljančanki, ki je hodila spredaj, spodrsnilo v gladki stopinji, izpulil pa se ji je tudi cepin, katerega je zasadila v mehek sneg. Zaradi tega je zdrsnila po pobočju navzdol mimo prijateljice. Po približno 500 metrih drsenja po kamenju in snegu je padla čez skalni previs na zasneženo melišče pod goro in obležala.

V reševanje so se podali policist Gorske policijske enote, gorska reševalca GRS Kranjska Gora in zdravnik letalec, ki je priletel na pomoč s helikopterjem slovenske vojske. Zdravnik je na kraju ugotovil, da so poškodbe, ki jih je utrpela planinka tako hude, da je zaradi njih umrla.

Policisti bodo o nesreči napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.