Že druga ovadba zoper Vardjana

Potem ko so kriminalisti avgusta na tožilstvo poslali ovadbo zoper odgovornega urednika razvedrilnega in športnega programa TV Slovenija, v kateri kot oškodovanka nastopa Monica Viti, so Vanjo Vardjana pred dnevi ovadili še enkrat.

Objavljeno
22. december 2004 22.15
Vanja Vardjan
Ljubljana – Potem ko so kriminalisti avgusta na tožilstvo poslali ovadbo zoper odgovornega urednika razvedrilnega in športnega programa TV Slovenija, v kateri kot oškodovanka nastopa Monica Viti, so Vanjo Vardjana pred dnevi še enkrat ovadili. Tokrat zaradi suma ogrožanja varnosti Bojana Požarja.

Afera že nekaj časa polni nekatere medije, največ je o njej objavljal prav Bojan Požar v Bulvarju, prilogi Slovenskih novic. Kakor je znano, so kriminalisti Vanjo Vardjana ovadili zaradi suma poskusa posilstva, kršitve nedotakljivosti stanovanja in ogrožanja varnosti. V teh primerih je oškodovanka glasbena menedžerka Monica Viti.

»Za zdaj mi uradno ni znano, da bi bila zoper mene vložena ovadba. Če pa so zapisi v medijih, da je policija zoper mene podala ovadbo, točni, potem seveda komaj čakam, da zadeva pride na sodišče, kjer bom dokazal svojo nedolžnost. Preseneča pa me, da iz policije v medije pridejo podatki, ki so tajni, kot na primer policijski zapisniki, ki sicer ne dokazujejo ničesar, prav tako pa je vsega obsojanja vredno, da prizadeti v tej državi za ovadbe izvedo iz medijev,« je avgusta komentiral Vardjan.

Okrog Vitijeve se je prah spet dvignil novembra, ko jo je neznanec napadel na parkirišču na Litijski cesti. Ko je sedla v avto in nameravala vžgati motor, jo je neznanec izvlekel iz vozila in začel udrihati po njej, po napadu pa je s parkirišča izginil tudi njen BMW.Bojan Požar je pisal tudi o tem dogodku, v zadnji ovadbi zoper Vardjana pa nastopa kot oškodovanec. Po objavah o aferi naj bi se namreč pojavile govorice, da so Vardjana slišali govoriti, da bo dal Požarja pretepsti. Ena od prič je to potrdila policistom in ti so Vardjana ovadili zaradi suma ogrožanja varnosti.