Že obsojeni Perić kot priča ni dajal pojasnil

Kmalu bo znana sodba za Armina Mujagića in Senada Budimovića zaradi domnevne preprodaje kokaina.

Objavljeno
18. september 2017 22.22
Bl. R.
Bl. R.
Kranj – Na tukajšnjem okrožnem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje Arminu Mujagiću in Senadu Budimoviću, ki ju obtožnica bremeni preprodaje kokaina. Na sojenju, ki se utegne kmalu končati, je kot priča prek videokonference nastopil Dejan Perić, ki je pred časom v tej zadevi priznal krivdo in bo tri leta za zapahi.

Dejan Perić bi moral pred sodiščem že pred dnevi nastopiti kot priča, vendar ga na zaslišanje na sodišče v Kranj niso pripeljali zaradi prezasedenosti zaposlenih na Dobu, kjer prestaja kazen. Kot je včeraj dejala sodnica Milena Turuk, so zaradi omenjenih težav in zaradi tehničnih možnosti izvedli videokonferenco, obsojenega Perića pa so zaslišali kot pričo.

Perić podrobnih odgovorov v zvezi s tem ni dal, dejal je le, da ne bo nič povedal, ker bi lahko spravil sebe ali koga svojih bližnjih v sramoto ali kazenski pregon. Dodal je, da je kaznivo dejanje priznal, priznal pa je le tisto, kar se nanaša nanj.

Čeprav mu je sodnica povedala, da sebe zaradi izjav kot priča ne more spraviti v nov kazenski postopek v zvezi s preprodajo drog, ker je bil o tej stvari pravnomočno obsojen, pa si Perić ni premislil, vztrajal je, da ne bo nič povedal. Sodnica ga je opozorila, da načeloma ne more odkloniti izpovedbe v celoti, lahko pa na tak način odgovarja na posamezna vprašanja. Tako je povedal, da Mujagića pozna, Budimovića pa le na videz in ne osebno. Na vprašanje svojega zagovornika, odvetnika Mateja Sršena, v zvezi s tem, da naj bi mu Mujagić prodajal drogo, je Perić odgovoril, da ne drži, da bi od njega dobival drogo.

V nadaljevanju postopka so brali še dokazne listine in pogledali posnetke tajnega opazovanja.

Kriminalisti so pred skoraj enim letom v obsežni kriminalistični preiskavi opravili 19 hišnih preiskav na območju Gorenjske, Celja in Ljubljane ter zaradi suma o preprodaji drog in orožja kazensko ovadili 13 oseb za 67 kaznivih dejanj. Najodmevnejši pregled so policisti opravili v prostorih moto kluba Hells angels na Hrušici, ki ga je vodil Mujagić, vendar povezave med preprodajo (po ugotovitvah policistov) zelo čistega kokaina in moto klubom policisti niso odkrili.

Na zatožno klop so pred časom sedli soobtoženi v tej zadevi, ki so za priznanje krivde večinoma prejeli pogojne zaporne kazni.