Že tretji mrtvi traktorist ta mesec

Delovna nesreča s traktorjem na območju Moravč danes spet vzela življenje.

Objavljeno
19. september 2013 16.14
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Moravče - Na območju Moravč se je zgodila delovna nesreča s traktorjem, ki je zahtevala smrtno žrtev. Na policiji predvidevajo, da je umrl traktorist. Ogled na kraju dogodka še opravljajo, zato bo več znanega kasneje.

Na Policijski upravi Novo mesto opozarjajo, da je vožnja s traktorji in kmetijskimi stroji npr. na njivah in v gozdu povsem drugačna kot na utrjenih površinah. Kot opozarjajo v sporočilu za javnost, naj bodo vozniki zato še posebej pazljivi in naj vožnjo prilagodijo razmeram, tako med drugim spolzkemu terenu in naklonu zemljišča.

Najpogostejši vzroki nesreč z udeležbo kmetijskih traktorjev so neprilagojena hitrost, nepravilen prevoz oseb na traktorju in priklopniku, neustrezna oprema in vožnja pod vplivom alkohola, so še navedli.

V septembru so življenje izgubili že trije traktoristi. Za posledicami nesreče, ki se je zgodila v soboto na gozdni cesti Gorenje-Podkraj zunaj naselja Gorenje v občini Postojna, je v bolnišnici umrl 57-letni traktorist. V prometni nesreči na lokalni cesti Lučine-Zadobje pri Gorenji vasi, ki se je zgodila 5. septembra, pa je umrl 61-letni traktorist iz okolice Škofje Loke, ki je med vožnjo s traktorjem padel z vozila.