Zgorel popolnoma nov avtobus

V soboto je na cesti proti nekdanjemu mejnemu prehodu Ljubelj zagorel avtobus, ki je bil v celoti uničen. Poškodovanih na srečo ni bilo, nastalo škodo pa ocenjujejo na 200.000 do 250.000 evrov.

Objavljeno
23. avgust 2009 13.45
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Ljubelj - V soboto okoli 16.30 je na cesti proti nekdanjemu mejnemu prehodu Ljubelj zagorel avtobus, ki je bil v celoti uničen. Poškodovanih ni bilo, kranjski poklicni gasilci in gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so požar pogasili ter očistili cestišče, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Iz Policijske uprave Kranj so ocenili, da je šlo pri požaru po vsej verjetnosti za tehnično napako, nastalo škodo pa ocenjujejo na 200.000 do 250.000 evrov.

 

Naknadno so kranjski policisti pojasnili, da je po njihovih ugotovitvah 54-letni avstrijski državljan vozil popolnoma nov avtobus znamke mercedes intouro po glavni cesti iz smeri Tržiča proti Ljubelju. Med vožnjo po klancu navzgor je opazil, da avtobus nekoliko izgublja na moči in ugotovil, da se kadi iz zadnjega dela vozila. Vozniku je uspelo avtobus še pravočasno zapustiti.

 

Skupaj z očividci je voznik poskušal ogenj pogasiti s priročnimi sredstvi, vendar pa je bilo gašenje neuspešno. Policisti so na pogorišču ugotovili, da je prišlo do mehanske napake na dovodu goriva, zaradi česar je gorivo med vožnjo iztekalo po vročem motorju, posledično pa je prišlo do požara.

 

Zaradi dogodka je bila cesta popolnoma zaprta skoraj dve uri, nato je bil mimo kraja dogodka promet urejen izmenično enosmerno, so še zapisali v sporočilu za javnost.