Zidar Klemenčičeva ovadila Popoviča zaradi krive ovadbe

Koprski župan trdi, da mu je odvetnica v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona.

Objavljeno
10. oktober 2013 15.38
tlo_seja ds
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je danes zoper koprskega župana Borisa Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Poleg tega je zoper Popoviča in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča vložila tožbi, s katerima zahteva »preklice neresničnih in žaljivih izjav in javno opravičilo«, so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič.

Popovič je namreč ovadil odvetnico Zidar Klemenčičevo zaradi suma napeljevanja k zlorabi uradnega položaja. Koprski župan trdi, da mu je v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona.

Jeretič pa je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper odvetnico, na tviterju zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu »počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist«.

Zidar Klemenčičeva pa je v današnji izjavi za medije zapisala, da se ne bo spuščala »v razloge, ki so Popoviča privedli do odločitve, da tako brezsramno laže«. »Vsekakor pa bom storila vse, da z uporabo pravnih sredstev zavarujem svoje dobro ime,« je napovedala.

Kot je pojasnila, se je Mestna občina Koper (MOK) na njihovo odvetniško pisarno obrnila samoiniciativno. S Popovičem sta bila v stiku le dvakrat, obakrat pa so bili prisotni tudi sodelavci iz odvetniške pisarne. Pogovor je bil v obeh primerih kratek in se je nanašal izključno na pravne probleme, za katere je MOK od odvetniške pisarne želela pravne nasvete, je zapisala odvetnica.

Več vsebinske komunikacije na posameznih primerih je potekalo med zaposlenimi v odvetniški pisarni in Sabino Mozetič iz mestne občine, je navedla Zidar Klemenčičeva in dodala, da so nazadnje sodelovali septembra 2010. »Vsi podatki o izstavljenih računih za opravljene storitve so javni in dostopni na Supervizorju,« izjavo Zidar Klemenčičeve povzemajo v njeni odvetniški pisarni.

V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo vodi Goran Klemenčič, sicer soprog omenjene odvetnice, so medtem pojasnili, da so postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana uvedli že pred meseci, in sicer zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.