Zidar ponovno s prošnjo za odlog prestajanja zaporne kazni

Nekdanji direktor SCT Ivan Zidar je vložil novo prošnjo za odlog zaporne kazni v zadevi Čista lopata.

Objavljeno
24. november 2015 10.39
Ljubljana 15.04.2011 - Sojenje v zadevi Cista lopata - Ivan Zidar v spremstvu zdravstvenega delavca.foto:Blaz Samec/DELO
Mi. K., STA
Mi. K., STA
Ljubljana − Nekdanji direktor SCT Ivan Zidar, ki mu je v petek potekel odlog prestajanja dosojene zaporne kazni v zadevi Čista lopata, v kateri je bil obsojen na leto in dva meseca zapora, je na ljubljansko okrožno sodišče vložil novo prošnjo za odlog. »Zadeva je v fazi zbiranja potrebne dokumentacije in odločanja,« so za STA pojasnili na sodišču.

Zidar je že na zadnjih nekaj sojenj v zadevi Čista lopata prišel v spremstvu medicinskega osebja, nato pa zaradi slabega zdravja na zatožno klop ni več sedel. Tožilstvo je ves čas domnevalo, da se Zidar sojenju izogiba.

Proti nekdanjemu prvemu možu SCT sicer poteka več kazenskih postopkov, vendar zaradi zdravstvenih težav, zaradi katerih mu je bilo že večkrat odloženo prestajanje zaporne kazni, ne hodi niti na sodišče.

V zadevi Čista lopata je sicer Zidar vložil tudi ustavno pritožbo, njegov odvetnik Boštjan Podgoršek pa je ob vložitvi februarja letos ocenil, da Zidar v tem primeru zaradi slabega zdravstvenega stanja nikoli ne bo sedel za rešetke.