Zoper domnevna roparja SKB banke vložena obtožnica

Ravno ta konec tedna bo minilo pol leta, odkar je policija prijela domnevna roparja Saša Noseta in Davida Vidmarja.

Objavljeno
13. september 2012 15.06
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Specializirano tožilstvo je na ljubljansko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper dvojico, ki naj bi sodelovala v ropu banke SKB jeseni 2005, so za STA potrdili na omenjenem tožilstvu.

Saša Noseta in Davida Vidmarja so po prijetju privedli pred preiskovalno sodnico, ki jima je na predlog okrožne državne tožilke odredila pripor. Oba sta se ne sklep o priporu pritožila, a neuspešno, saj je zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišču njuni pritožbi zavrnil.

Policisti so ob aretaciji obeh osumljencev pojasnili, da naj bi eden od njiju neposredno sodeloval pri ropu, drugi pa naj bi v banki delal kot varnostnik. Mediji so razkrili, da naj bi bil v rop neposredno vpleten Vidmar, Nose pa naj bi v času ropa delal kot varnostnik. Prav on naj bi bil eden od dvojice varnostnikov, ki so jih roparji zavezali in pustili ležati na tleh, da bi lahko nemoteno vlamljali v sefe.

Kasneje je Nose zaradi duševnih bolečin tožil podjetje PCA, ki je varovalo omenjeno banko in tožbo tudi dobil. Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je Nosetu prisodilo 9300 evrov odškodnine z zamudnimi obrestnimi.

Policija sodelovanja ropa sumi še 28-letnika iz okolice Ljubljane, ki je v tujini, prav tako pa so ovadbo podali še zoper dva neznana osumljenca. Preiskava se tako nadaljuje.