Zoper ormoškega župnika že tri ovadbe

Okrožno državno tožilstvo na Ptuju zoper ormoškega župnika prejelo že tri ovadbe, in sicer zaradi enakih kaznivih dejanj, suma storitve spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let.

Objavljeno
30. marec 2007 15.04
Ptuj - Kot smo že poročali v Delu je okrožno državno tožilstvo na Ptuju zoper ormoškega župnika, neuradno gre za Albina Žnidariča, ki je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let priprt od začetka februarja, doslej sprejelo že tri ovadbe, in sicer zaradi enakih kaznivih dejanj, je povedal vodja ptujskega tožilstva Milan Birsa.

Sodni proces bi se lahko začel v drugi polovici letošnjega leta


Kot je še dejal Birsa, o vsebini obtožnice v tem trenutku še ne more govoriti, saj preiskovalni postopek še ni končan. Tudi o tem, ali bodo zbrali dovolj dokazov za vložitev obtožnice, tožilec zaenkrat še ni mogel govoriti, po njegovem mnenju pa ni možnosti, da bi prišlo do krivih obtožb. Ob tem je še dodal, da bi se sodni proces lahko začel v drugi polovici letošnjega leta.

Župnik je bil od 5. februarja priprt v mariborskem priporu, osumljen pa je storitve kaznivega dejanja po tretjem odstavku 183. člena kazenskega zakonika, ki med drugimi tudi duhovnikom prepoveduje zlorabo svojega položaja za spolno občevanje z osebo mlajšo od 15, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Župnik je trenutno na prostosti, saj ni več nevarnosti na vplivanja na pričo

Ptujski preiskovalni sodnik je župnika na prostost spustil 16. marca, potem ko je bila zaslišana priča in je bila odpravljena nevarnost vplivanja na pričo. To je storil kljub zahtevi ptujskega tožilstva, da razširi preiskavo zaradi novih ovadb. Osumljeni župnik se za zdaj ni vrnil v svojo župnijo, kjer po zagotovilih dekana Velike Nedelje, kamor spada ormoška župnija, Žnidarič do zaključka predkazenskega postopka najverjetneje ne bo opravljal pastoralnih dejavnosti.