Žrtev posilstva mora plačevati preživnino

Američan, ki ga je pred desetimi leti posilila 20-letnica, za preživnino hčerke dolguje 15.000 evrov.

Objavljeno
09. september 2014 11.11
ap*Alex Morgan ChapStick Soccer Clinic
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Phoenix − Američan Nick Olivas trdi, da je bil pri 14 letih žrtev posilstva, in sicer da ga je posililo 20-letno dekle, vendar iz neznanega razloga tega ni nikoli uradno prijavil na policiji niti niso to storili njegovi starši. Pred dvema letoma pa je ženska zašla v finančne težave in se je po denarno pomoč obrnila na oddelek za ekonomsko varnost v ameriški zvezni državi Arizona, tam pa so ugotovili, da bi moral Olivas kot oče plačevati za preživljanje otroka, čeprav sploh ni vedel, da ima hčerko. Državne službe so izračunale, da Olivas svoji posiljevalki dolguje 15.000 ameriških dolarjev oziroma 11.650 evrov, stroške za porod ter desetodstotne obresti.

Da bi morala žrtev posilstva plačevati otroške alimente, je morda nenavadno, vendar odgovorni v odelku za ekonomsko varnost pojasnjujejo, da je finančna podpora za vzgojo otroka prioriteta, poroča ameriški spletni portal Arizona Republic. Olivas, ki je sicer sprva nasprotoval plačevanju alimentov, si je kasneje premisli, saj danes 24-letni Olivas želi biti del hčerkinega življenja in je zato pripravljen plačevati tudi preživnino, medtem ko poravnavo preteklega dolga zavrača, saj sploh ni vedel, da ima otroka.

Ameriški mediji poročajo, da so takšni primeri izjemno redki. Ameriško vrhovno sodišče v zvezni državi Kansas je leta 1993 odločilo, da je 13-letnik, ki je s 17-letnemi dekletom spočel otroka, dolžan plačevati podporo za otroka, čeprav se oseba po zakonih v tej zvezni državi lahko strinja s spolnim odnosom šele, ko je stara 15 let.