Župan občino oškodoval za 9247 evrov

Soboški kriminalisti so župana ene od pomurskih občin ovadili zaradi zlorabe uradnega položaja.

Objavljeno
18. september 2012 16.47
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Murska Sobota - Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so zaradi zlorabe uradnega položaja kazensko ovadili župana ene od pomurskih občin, ker je za izdelavo spletnega portala občine odredil izplačilo, čeprav storitev po sklenjenih pogodbah ni bila opravljena in spletni portal ne deluje. S tem dejanjem je občinski proračun oškodoval za 9.247 evrov.

V pred kazenskem postopku so kriminalisti ugotovili, da si je samostojni podjetnik iz območja UE Murska v letu 2011 od dveh različnih podjetij pridobil ponudbi (predračuna) za izdelavo spletnega portala. Na obeh ponudbah je zvišal znesek in ju skupaj s svojo ponudbo predal ovadenemu županu. Župana je vse ponudbe predal delavki občinske uprave in ji odredil, da opravi postopek naročila male vrednosti.

V postopku javnega naročila male vrednosti je bil samostojni podjetnik, ki je na obeh ponudbah zvišal znesek, izbran kot najugodnejši ponudnik.

Poleg župana, ki je storil kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, so kriminalisti zaradi ponarejanja listin kazensko ovadili tudi podjetnika.