Župan Popovič oproščen očitkov obrekovanja

Kot nedolžen je koprski župan Boris Popovič danes zapustil ljubljansko okrožno sodišče.

Objavljeno
02. oktober 2012 16.45
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Ljubljana - Kot nedolžen je koprski župan Boris Popovič danes zapustil ljubljansko okrožno sodišče, kjer se je večkrat mudil zaradi spora z nekdanjo novinarko Barbaro Verdnik, zdaj članico Zaresa.

»Barbara Verdnik je obremenjena, glede na njeno zavajanje javnosti in na temelju vprašanj, ki nam jih postavlja, je psihič; punca je očitno že tako zašla, da potrebuje pomoč strokovnjakov,« so se glasile besede, ki so bile objavljene v časniku Žurnal24 13. marca 2008.

Verdnikova, ki je zaradi anksioznosti po lastnih besedah obiskovala tudi psihiatra, je bila prepričana, da sta Popovič in odvetnik Franci Matoz, ki je bil s tem zaradi drugega postopka na sodišču seznanjen, zlorabila njene osebne podatke. Popovič pa da je besede izrekel, da bi jo diskreditiral.

Ker pa se novinarka Žurnala24 Suzana Kos, ki je besede zapisala, ni spomnila, kako je do izjave sploh prišla (odločno je sicer dejala, da si tega ni izmislila), sodišče ni moglo zaključiti, da jo je koprski župan Boris Popovič nedvomno izrekel in privolil v njeno objavo. Zato ga je oprostilo očitkov obrekovanja. Verdnikova se bo na sodbo pritožila.