Bežigrajski stadion: Pritožili so se vsi

Okoljevarstveno soglasje za gradnjo novega Plečnikovega stadiona še ni pravnomočno. Pritožili so se vsi stranski udeleženci.

Objavljeno
20. julij 2012 12.43
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana - Okoljevarstveno soglasje za projekt Bežigrajski športni park, ki ga je Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) izdala konec junija in je podlaga za pridobitev gradbenega dovoljenja, še ni pravnomočno. Kot je sporočila Verica Vogrinčič z Arso, so pritožbe dali vsi stranski udeleženci v postopku.

Arso je v času javne razprave priznal vlogo stranskega udeleženca v postopku sedmim okoliškim stanovalcem, med njimi tudi članom koordinacijskega odbora Fondovi bloki. Ti so pritožbo napovedali takoj po izdaji soglasja, tako da je tudi glavni investitor Joc Pečečnik (poleg njegovega podjetja sta družabnika v projektu še MOL in OKS) napovedal, da bi bilo soglasje lahko pravnomočno v dveh do treh mesecih.

Arso še zbira mnenja

Trenutno je zadeva še vedno na Arso, kjer po besedah Vogrinčičeve pridobivajo mnenja stranke v zvezi s podanimi pritožbami stranskih udeležencev. Šele ko bodo na agenciji ta mnenja pridobili, bodo dokumentacijo posredovali v obravnavo in odločanje drugi stopnji, ministrstvu za okolje in kmetijstvo.

To pomeni, da bo morala mestna občina Ljubljana jeseni znova, že petič, podaljšati družbeno pogodbo za družbo Bežigrajski športni park. Ob ustanovitvi BŠP leta 2007 so namreč načrtovali, da bodo gradbeno dovoljenje pridobili v letu dni in v družbeno podogbo zapisali, da v nasprotnem primeru družba preneha.