Čez dve leti oskrbovana stanovanja tudi v Šiški

54 stanovanjskih enot bo zgrajenih v javno-zasebnem partnerstvu med ljubljansko občino in podjetjem Mijaks investicije.

Objavljeno
26. junij 2013 17.32
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek
Ljubljana – Ob domu starejših občanov v Šiški bodo do predvidoma avgusta 2015 zgrajena nova oskrbovana stanovanja. Pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu med občino in podjetjem Mijaks investicije sta včeraj podpisala župan Zoran Janković in Miha Jarc.

Zasebni partner bo v skladu s pogodbo zgradil 54 stanovanjskih enot s skupno bruto površino 4477 kvadratnih metrov. Med novimi oskrbovanimi stanovanji bo 22 enosobnih z enim ležiščem, 16 dvosobnih z dvema ležiščema in 16 garsonjer. Predmet pogodbe je tudi ureditev 46 zunanjih parkirnih mest in okolice objekta kot tudi zagotovitev oskrbe in ureditev upravljanja za celoten del, so po podpisu pogodbe sporočili z Javnega stanovanjskega sklada MOL. Občina bo v last prevzela deset oskrbovanih stanovanj, ki bodo s pripadajočim deležem skupnih prostorov predstavljala javni del projekta. Po pogodbi mora Mijaks MOL stanovanja predati v 760 dneh oziroma 25 mesecih.

Projekt je ocenjen na 5,5 milijona evrov, vložek občine (dobrih štiri tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče, stavbna pravica, komunalni prispevek) pa je ocenjen na 1,15 milijona evrov (brez DDV). Akt o javno-zasebnem partnerstvu je mestni svet MOL sprejel že konec leta 2011, kmalu zatem pa je občina objavila tudi razpis. Nanj so se marca lani prijavili trije kandidati, poleg Mijaksa še Imos in Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, postopek izbire zasebnega partnerja pa je nato trajal več kot leto dni.