Delta za gradnjo Intercontinentala izbrala CGP

Začetek gradnje v sredo, prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani naj bi bil odprt spomladi 2017.

Objavljeno
18. december 2015 19.13
Pripravljalna dela za gradnjo poslovnega objekta. Ljubljana 21. januar 2015.
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek
Ljubljana – Za prihajajočo sredo so v srbski Delti napovedali začetek gradnje hotela Intercontinental Ljubljana, ki bo stal v križišču Slovenske in Tivolske, kjer že skoraj osem let zeva globoka gradbena jama. Napovedujejo, da bo to prvi hotel s petimi zvezdicami v našem glavnem mestu in da bo s svojo podobo in ponudbo postal prepoznaven znak Ljubljane.

Celotna investicija je vredna 42 milijonov evrov, kot je povedala Branislava Milunov, direktorica komuniciranja v Delti Holding, bo 21-nadstropni hotel s 165 sobami, bazenom in razgledno teraso gradil novomeški CGP, nadzor nad gradnjo pa so zaupali slovenskemu podjetju Elita. Gradnja bo trajala 15 mesecev, tako da odprtje hotela napovedujejo za pomlad 2017. Dovoljenje za gradnjo so po besedah Milunove dobili v četrtek. Gradbeno dovoljenje je bilo sicer izdano že pred leti, jeseni pa so zaradi drugačne namembnosti stolpnice (prej je bila predvidena poslovna in stanovanjska dejavnost) in drugih popravkov zaprosili za spremembe dovoljenja. Tako kot pri prvotnih načrtih je tudi tokrat z investitorjem sodeloval biro Ofis.

Šlo bo za eno večjih gradbenih investicij v Ljubljani. V CGP, ki je nedavno končal gradnjo ljubljanskega gimnastičnega centra, niso hoteli razkriti, koliko je vredna pogodba z Delto, so pa sporočili, da je »pridobitev tega posla tako za družbo CGP kot za slovenski gradbeni trg zelo pomembna, saj so se v državi zelo zmanjšale vse vrste investicij«. »Investitor je med številnimi slovenskimi in tujimi družbami prepoznal CGP kot partnerja, ki je najprimernejši za izvedbo tega velikega in prestižnega projekta. Ta posel sicer za družbo CGP ni največji, je pa eden večjih. Že dalj časa je CGP na trgu prepoznan kot kvaliteten in zanesljiv partner, ne nazadnje to potrjujejo kvalitetno zgrajeni projekti,« so še zapisali v novomeški družbi.

Naj spomnimo, zemljišče ob Bavarskem dvoru se je po propadu podjetja S1 (z njegovimi posli so povezovali tudi družino Zorana Jankovića) znašlo v stečajni masi. Po več neuspešnih poskusih prodaje ga je pred dobrim letom dni kupil Izet Rastoder, ki je spomladi tudi uradno sklenil posel s srbskim tajkunom in lastnikom Delte Miroslavom Miškovićem.