Durs zapečatil tudi picerijo Napoli

Davčni inšpektorji so bili na delu tudi v Mariboru, kjer so zapečatili kavarno Mistika v Mercator centru, a so jo že odprli.

Objavljeno
09. oktober 2013 16.58
Davčne preiskave
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana

Ljubljana - Durs je včeraj zapečatil lokala Ringlšpil v Radljah ob Dravi in Makalonca ob Ljubljanici. Potem ko so inšpektorji opravili svoje delo, so oba lokala odprli. Danes so v Ljubljani zaprli picerijo Napoli na ulici Gradnikove brigade in jo po nekaj urah znova odprli. Hkrati so istemu lastniku zaprli lokal v nakupovalnem središču BTC v hali A nasproti lekarne. Ta je še vedno zaprt.

Po poročanju Financ sta pregled v Napoliju opravila dva inšpektorja v uniformah carinske uprave, v lokalu je bilo še nekaj oseb v civilu.

Večer je  poročal, da so davčni inšpektorji zapečatili tudi enega od lokalov v Mariboru, in sicer kavarno Mistika. Lokal so zapečatili okoli desetih dopoldne in se zadržali približno štiri ure.

Davčni inšpektorji in cariniki so včeraj pričeli preglede poslovanja gostinskih obratov. »Akcija pečatenja je potekala v veliki tajnosti. Lokale so določili območni davčni uradi,« nam je povedal Stojan Glavač. Včeraj niti v generalnem davčnem uradu niso imeli podatkov o skupnem številu lokalov, ki so jih zaprli. Danes je pri njih mogoče zvedeti, da so bili inšpektorji v dveh ljubljanskih lokalih in enem mariborskem, a imen v Dursu ne razkrivajo.

V naslednjih dneh bodo zapečatili še več lokalov, je včeraj povedal predstavnik davčne uprave za stike z javnostjo. Po njegovih besedah je pravna podlaga za ukrep 19. člen zakona o davčni službi, ki omogoča zaseg predmetov in listin za največ 30 dni in hkrati omogoča prepoved opravljati dejavnost za največ 3 dni.

»Ker sta zaseg in prepoved potrebna za izvedbo davčnega nadzora in zavarovanje dokazov. Pri davčnem zavezancu namreč obstojijo razlogi za utemeljen sum hujših kršitev davčnih predpisov in drugih predpisov,« so včeraj odgovorili v generalnem davčnem uradu na vprašanje, zakaj so se prvič, odkar delujejo, odločili za ta ukrep.