Filmske projekcije v parku Tabor

Filmske projekcije se bodo vsak večer začele ob 20. uri.

Objavljeno
04. september 2013 12.18
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana - Ljubljanski park Tabor bo drevi prvič postal prizorišče filmskih projekcij. Filmske večere bo uvedla projekcija dokumentarnega filma Nekoč je bila dežela pridnih režiserke Urše Menart, do 10. septembra pa se obetajo številni slovenski filmi različnih žanrov.

Filmske projekcije se bodo vsak večer začele ob 20. uri, ko bodo predvajali del dokumentarne serije Žive legende avtorjev Matjaža Tančiča in Marka Kumerja.

Uvodni film Kina v parku Tabor Nekoč je bila dežela pridnih je osnovan na podrobnih intervjujih z ljudmi iz sveta oglaševanja, medijev, civilno-družbenih gibanj in športa. Filmska zgodba na duhovit način pripoveduje o tem, kako je s pomočjo umetnosti, pop kulture in oglaševanja nastajala specifična podoba Slovenije, hkrati pa dokumentira spremembe, ki so v zadnjem času pripeljale do povsem drugačnega razumevanja narodne identitete.

V četrtek bo na sporedu Kina Park dokumentarec Aleksandrinke Metoda Pevca, v prihodnjih dneh pa bodo med drugim predvajali še romantično komedijo Petelinji zajtrk Marka Naberšnika, dramo Vaje v objemu Metoda Pevca in dokumentarni film Jaz sem Janez Janša, en od večerov pa posvečen projekcijam filmov mladih slovenskih režiserjev.

Kino Park, ki ga organizira kulturno društvo Prostorož, se bo ob 10-letnici produkcijske hiše Jana Cvitkovića Stara gara sklenil z večerom njihovih kratkih filmov.

V primeru slabega vremena bodo filmske projekcije odpovedane.