Hipsterski bloger Adam: Je Ljubljana novi Berlin?

Vsako mesto ima v sebi nekaj »berlinske kulskosti«. V Ljubljani pa je že kar izrazito opazna.

Objavljeno
15. julij 2014 15.23
Posodobljeno
15. julij 2014 17.00
lvu/Ljubljana
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Ljubljana - Glavno mesto je na svojem turističnem radarju tokrat opazil svetovni popotnik, avtor hipsterskih potovalnih priročnikov, grafični oblikovalec in bloger Adam. V svojem zadnjem zapisu se sprašuje, če je Ljubljana - zaradi svojega posebnega vzdušja - novi Berlin.

Mesta je med seboj težko primerjati, pravi, toda tisti, ki poznajo Berlin, vedo, da je poseben in celo izjemne v Evropi (morda celo na svetu).

Med podaljšanim vikendom v mestu je spoznal, da obstaja vsaj drobec berlinske »kulskosti« tudi v drugod. V Ljubljani pa je izrazito opazna.

Posebej je izpostavil Metelkovo, hostel Celico in klub Tiffany, navdušila pa ga je tudi ponudba sprehajalnih poti po mestu, kjer se človek lahko spozna s štirimi različnimi vrstami lokalnih piv.

 

Kot je zapisal, je bilo pohajkovanje med pivnicami bolj podobno popoldanskemu druženju s prijatelji, kot splošnemu ogledu in preizkušanju piv, kakršnega pozna od drugod.

Bloger tudi ugotavlja, da je Ljubljana kolesarko mesto, pa tudi, da je mestna oblast prepoznala Ljubljanico kot ključno turistično točko, zato jo zdaj naseljujejo številni lokali in barčki, ki dajejo druženju ob reki dodatno živost.

Glavnemu mestu očitno ne manjka niti kulinarične ponudbe, Američan, ki zdaj živi v Berlinu, pa je bil navdušen tudi nad tukajšnjimi galerijami, muzeji in bolšjim trgom z umetninami.