Išče se nov direktor Turizma Ljubljana

Sedanji direktorici Barbari Vajda se izteče mandat. Kandidati morajo do 24. januarja predložiti vizijo razvoja turizma.

Objavljeno
07. januar 2014 16.37
Slovenija, Ljubljana, 18.07.2012 - Barbara VAJDA, direktorica Turizma Ljubljana. Foto: Leon VIDIC/DELO
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Ljubljana – »Upam, da bomo dobili dobro nadomestilo,« je župan Zoran Janković danes komentiral nov razpis za direktorja zavoda Turizem Ljubljana, na katerem dosedanja direktorica Barbara Vajda ne bo več kandidirala. Prijave je treba poslati do 24. januarja.

Kandidati morajo ob doseženi sedmi stopnji izobrazbe imeti še najmanj osem let delovnih izkušenj, od tega najmanj tri leta pri opravljanju vodstvenih del, višjo raven znanja slovenskega in vsaj enega svetovnega jezika, prav tako morajo dobro poznati vsa področja turizma, imeti organizacijske sposobnosti in sposobnosti vodenja skupine in timskega dela. Ob potrebnih dokazilih morajo najpozneje do 24. januarja, ko se izteče razpisni rok, predložiti tudi življenjepis, vizijo razvoja ljubljanskega turizma in program zavoda za prihodnja štiri leta.

Prednost pri izbiri bodo imeli tisti, ki imajo delovne izkušnje na področju turizma in ki operativno poznajo turistično dejavnost, še zlasti destinacijski menedžment. O izidu razpisa jih bodo v Turizmu Ljubljana obvestili najpozneje do prvega marca.

Za direktorja »s turizmom v krvi«

V zavodu so z javnim razpisom v petek začeli zbirati prijave kandidatov. Sedanji direktorici zavoda Barbari Vajda namreč poteče štiriletni mandat, na novi razpis za direktorsko mesto, pa se ne namerava prijaviti. Župan Zoran Janković je prepričan, da bi Vajda v primeru nove kandidature, ki bi bila že njena četrta, dobila podporo sveta zavoda, a tega ne bo storila, ker se namerava upokojiti.

Za Slovensko tiskovno agencijo je sama pred tem dejala, da na mestu direktorja vidi nekoga, ki izpolnjuje razpisne pogoje in ima turizem v krvi. Med glavnimi cilji Turizma Ljubljana pa je izpostavila uresničitev ciljev, ki so opredeljeni v strategiji razvoja turistične destinacije Ljubljana do leta 2020. Strategija je bila že sprejeta na svetu Turizma Ljubljana, na seji mestnega sveta 20. januarja pa jo bodo predvidoma potrdili tudi svetniki.