Ižanka bo čez poletje zaprta

Od jutri pa do predvidoma 25. avgusta bo del Ižanske ceste zaprt za ves promet.

Objavljeno
24. junij 2013 17.31
zaplatil+ižanska cesta
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana
Ljubljana - Zaradi del bo na Ižanski cesti od 26. junija do predvidoma 25. avgusta 2013 popolna zapora za ves promet.

 

Občina in direkcija za ceste namreč na odseku od priključka za Mateno do križišča s Črnovaško cesto izvajata preplastitev zgornjega ustroja, sanacijo cestnega jarka na desni strani cestišča in zacevitev cestnega jarka na levi strani cestišča (gledano v smeri proti Igu).

Predvidena sanacija obcestnih jarkov bo omogočala izgradnjo hodnika za pešce in kolesarske steze ter zagotovila konsolidacijo zemljišča za kasnejšo izgradnjo vakuumske kanalizacije.

Obvozi mestnih avtobusov

Z deli so začeli že pred nekaj tedni in so doslej potekala ob delni zapori cestišča. Z zaključkom šolskega leta pa bo od 26. junija do predvidoma 25. avgusta 2013 na cesti Ig - Ljubljana, na odseku od priključka za Mateno do križišča s Črnovaško cesto, vzpostavljena popolna zapora za ves promet, sporočajo z ljubljanske občine.

V tem času bodo avtobusi LPP vozili po trasah vzpostavljenih obvozov: Linija 19 B po redni trasi do končnega postajališča "Jezero", Linija 19 bo vozila po trasi Tomačevo - Barje, Linija 19 I pa bo vozila iz Rudnika preko Škofljice do Iške vasi. Potniki bodo na 19 I lahko prestopali na postajališču Rudnik (3, 3B, 3G), na postajališčih Lavrica pri Malči (3B, 3G), Škofljica Petkovšek (3B, 3G) in Lavrica Špica (3B, 3G).