Jelinčič proti Pahorju tudi na svoji fasadi

Med vsebinami, ki se bodo zvrstile na hišnem zaslonu, bodo tudi gesla proti predsedniku države, napoveduje Jelinčič.

Objavljeno
21. april 2017 13.40
jelinčič
S. H.
S. H.

Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) in večni kandidat na različnih volitvah, je pročelje svoje hiše na Bleiweissovi cesti v Ljubljani pred kratkim opremil z velikim zaslonom. Postavitev je namenjena predvolilni kampanji za predsedniške volitve, kar med vrsticami priznava tudi sam.

»Postavitev je na splošno povezana s popularizacijo SNS, saj bomo imeli 20. maja kongres, na katerem bomo izvolili predsednika in podpredsednike ter sprejeli nov logotip stranke. Med drugim bomo tudi to predstavili na panoju. Naše reklame se ne bodo predvajale ves čas, ampak se bodo občasno ponovile med vsemi ostalimi,« napoveduje prvak stranke.

                                                        Foto: Tomi Lombar/Delo

Z enim od večjih oglaševalskih podjetij, čigar imena se Jelinčič v času našega pogovora ni mogel priklicati v spomin, se je namreč dogovoril, da svoje pročelje za stalno posodi v komercialne namene. V zameno za to ne bo dobil odškodnine, ampak določen del oglaševalskega prostora za svojo stranko.

Poleg logotipa bo najverjetneje mogoče videti še kakšna gesla v slogu: »Vlada, nehaj nam krasti državo«, »Cerar, nehaj uničevati Slovenijo«, in »Pahor, ne smeši nas pred celim svetom«, in podobna sporočila, pravi.

Ponovno na volitvah

Jelinčič je za zdaj eden od treh kandidatov, ki so že napovedali kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah. Na njih se bo pomeril proti aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju ter diplomatu in veleposlaniku v Makedoniji Milanu Jazbecu, ki je kandidaturo napovedal pred dnevi.

                                                          Foto: Tomi Lombar/Delo

Edina pot za vložitev kandidature je zbiranje podpisov volivcev, česar se bo lotil v prihodnjih mesecih. »Bomo pa videli, kako bo. Kot je videti, je v Sloveniji tako − bolj se delaš norca iz samega sebe in iz države, bolj si uspešen. Medtem te proglasijo za najbolj bedastega predsednika v Evropi in je uspeh zagotovljen. Na žalost je to tako. Človek bi pričakoval, da bo sedanji predsednik vsaj kakšen dan opravljal svojo funkcijo, ne da bo en dan pek, drugi dan čistilka, tretji dan mesar ... Karkoli že, samo predsednik ne,« je kritičen.

Večni kandidat

Jelinčič, sicer nekdanji dolgoletni poslanec, je državnozborske klopi grel dolgih dvajset let. Po izgubi tega stolčka je dvakrat kandidiral za predsednika republike (leta 2012 je kandidaturo kasneje umaknil; desetletje prej je zasedel tretje mesto z 8,51 odstotka glasov), enkrat tudi na evropskih volitvah (2014), pred katerimi se je javno preizpraševal o izstopu države iz EU, ter nekaj mesecev kasneje za ljubljanskega župana. Vsakokrat brez uspeha.

Poleg predsedniških volitev se pripravlja na majski volilni kongres stranke, katere ustanovitelj je. Do konca meseca bodo zbirali predsedniške in podpredsedniške kandidature, po prvomajskih praznik pa bo znano, kakšno je zanimanje. Nekaj kandidatur za mesto podpredsednikov je že prišlo, a za predsednikovo, razen Jelinčičeve, še nobena.