Knjiga za pomoč beguncem in demonstracije za mir

Pesniki in pisatelji so podarili pester izbor knjig, ki jih bo danes mogoče kupiti in tako prispevati za pomoč beguncem.

Objavljeno
25. november 2015 10.47
uho-Hitro branje
Mo. Z.
Mo. Z.
Ljubljana - Pesniki in pisatelji, prevajalci in uredniki so podarili pester izbor knjig za otroke in odrasle, ki jih bo danes mogoče kupiti in tako prispevati za pomoč beguncem.

Na dogodku Knjiga za pomoč beguncem, ki bo danes ob 17. uri v kavarni Pritličje na Mestnem trgu, bo v zameno za dobrodelni prispevek mogoče dobiti leposlovje od slikanic do romanov, literaturo s področja filozofije, zvočne knjige, pa tudi kuharice. Vsa zbrana sredstva bodo namenili nevladni organizaciji Slovenska filantropija za nujno pomoč beguncem. Na dogodku bo na voljo še nabiralnik za barvice, flomastre, voščenke in pobarvanke, ki jih Slovenska filantropija zbira za otroke v nastanitvenih begunskih centrih.

Demonstracije za mir

Različne organizacije, društva in drugi, med katerimi so Protirasistična fronta brez meja, Avtonomni prostor Rog, Protestival, Časopis za kritiko znanosti, ZRC SAZU, gibanje za pravice Palestincev BDS Slovenija, Iskra, ZL in Solidarnost, pa so pozvali na protest »za mir in drugačno Evropo«, ki bo 10. decembra v Ljubljani.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, EU in Slovenija ne potrebujeta »politike rezalnih žic in bomb«, ne »klime strahu in terorja«, ampak »mir in drugačno zunanjo, ekonomsko ter socialno politiko«.