Končna podoba Športnega parka Črnuče čez dve leti

Župan Zoran Janković in direktorja podjetja Ludus, d. o. o., Tomislav Šmuc in Martin Hrast, so včeraj podpisali pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu.

Objavljeno
25. september 2012 19.53
ima*ODBOJKA 17
Andreja Žibret
Andreja Žibret
Ljubljana – Župan Zoran Janković in direktorja podjetja Ludus, d. o. o., Tomislav Šmuc in Martin Hrast, so včeraj podpisali pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za ureditev športnega parka Črnuče.

Tomislav Šmuc, sicer nekdanji odbojkarski reprezentant, je povedal, da bodo spomladi začeli urejati nekatera zunanja igrišča, odprtje športne dvorane načrtujejo prihodnjo zimo, končno podobo pa bo športni park dobil leto pozneje, v zimi 2014/2015.

Projekt obsega gradnjo športne dvorane za športe na mivki, posodobitev športnih objektov in njihovo upravljanje skozi 30-letno koncesijsko obdobje. Po izteku tega obdobja bodo objekti prešli v last javnega partnerja, brez dodatnih obveznosti.

Športna dvorana, v kateri bo hkrati lahko največ dvesto ljudi, bo namenjena različnim športom na mivki, kot so odbojka, tenis, nogomet, badminton itn. V pritličju, velikem približno 1316 kvadratnih metrov, bodo še dnevni bar (z največ petdeset sedeži) z recepcijo, prostor za opremo, tehnični prostor, garderobe, sanitarije in tuši ter skladišče. V prvem nadstropju pa bodo nad garderobami na 285 kvadratnih metrih prostori za prvo pomoč in masaže, pisarne, večnamenski prostor ter sanitarije za osebje.

Ob zunanjih igriščih bo stal večnamenski kiosk oziroma delno zidana in delno lesena lopa, namenjena spravljanju pripomočkov in garderobam. Za potrebe dvorane je predvidenih 29 parkirnih prostorov, od tega 23 za goste. Uredili bodo tudi sedanja parkirišča, in sicer 76 parkirnih mest ob Cesti 24. junija, ki bodo namenjena stanovalcem. Nelegalno zgrajene garažne bokse pa bodo odstranili.

Na javni razpis, ki je bil končan decembra lani, se je poleg izbranega zasebnega partnerja, podjetja Ludus, prijavil še Tenis klub Z Sport iz Polja. Vrednost projekta javno-zasebnega partnerstva je bila v razpisu ocenjena na milijon evrov brez davka, pogodbena vrednost celotne ureditve športnega parka, z dvorano, zunanjimi igrišči in parkirišči, pa je 1,2 milijona evrov.