Kuhna na plac s podaljškom do 21. ure

Na željo obiskovalcev prireditev daljša za šest ur, novost tudi glasba v živo

Objavljeno
05. maj 2017 19.32
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Domžale – Projekt Kuhna na plac sredi Domžal je presegel vsa pričakovanja. Na prvi letošnji v aprilu se je od 10. do 15. ure izmenjalo vsaj 1500 obiskovalcev, zato bodo to soboto kulinarično-družabno prireditev podaljšali do 21. ure.

Potem ko se je lani uvedena popestritev domžalske tržnice pokazala za izjemno promocijsko potezo gostincev iz širše okolice, so številni obiskovalci organizatorje že ob prvi letošnji prireditvi prepričali, da bodo podaljšali obratovanje.

Kot je povedal Vido Repanšek, glavni pobudnik in koordinator te občinske prireditve, so na aprilski uverturi v sezono dobili toliko pohval in prošenj za podaljšanje »fešte«, da bodo ljudem ustregli že to soboto. Prizorišče, kjer bodo prvim ljubiteljem domače hrane in pijače postregli ob 10. uri, bodo začeli pospravljati šele po 21. uri, med 18. in 21. uro pa bo dogajanje popestrila glasbena skupina Soul, jazz in jaz iz Domžal in okolice.

Na stojnicah bodo znova kuhali lokalni in slovenski ponudniki, pri čemer bo imel vsak v ponudbi najmanj tri jedi. Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji burgerjev, jedi na žlico in sladkosnedi kot vegetarijanci, vegani in ljubitelji značilnih slovenskih jedi. Med 32 ponudniki bodo tudi kraft pivovarji in vinarji.

Vrtec Urša bo predstavil projekt Hrana v vrtcu, otrokom bo namenjena tudi delavnica Lonček kuhaj, na ketri se bodo lahko sami prelevili v male kuharje.

Za zdaj je v letošnji sezoni še vedno predvidenih le šest prireditev Kuhna na plac, in sicer vsako prvo soboto od aprila do oktobra.