Leto 2015 teče poslednji krog

Za silvestrski večer pester izbor glasbenikov, poskrbljeno tudi za otroke.

Objavljeno
21. december 2015 18.25
V Ljubljani so se kljub slabemu vremenu zabavali na več lokacijah
Nina Krajčinović
Nina Krajčinović
Ljubljana – Novoletna okrasitev v prestolnici je na svojem mestu že nekaj časa, meščane od konca novembra osvetljuje več kot 60 kilometrov novoletnih lučk, katerih prižig si je tudi letos v živo ogledala večtisočglava množica. Taista množica in še kakšna glava zraven pa se bo v najožjem središču mesta bržkone pogosteje kot sicer zadrževala zadnja dva tedna v letu, ko bo na več trgih odmeval glasbeni program.

Ponekod so z glasbeno spremljavo veselega decembra že začeli, kot na primer na Novem trgu, kjer so se v zadnjih dneh zvrstili koncerti Josipa Brassa, Društva mrtvih pesnikov, Maje Založnik s skupino Moonshine in glasbeni nastop DJ Jamirka in Murata. V zadnjem decembrskem tednu bodo na trgu nastopili še Špickuc Orchestra, The Farm in Prismojeni profesorji bluesa, božični večer pa bodo glasbeno obarvali The Swing Tones.

Tistim, ki jim je bližje narodnozabavna glasba, priporočamo, da se od torka naprej zadržujejo okoli Pogačarjevega trga. Tam bodo v torek nastopili Savinjski kvintet, Andreja Zaletelj in ansambel Tik Tak, v sredo Harmonikarski orkester Nejca Kastelica, Porini pa počini ter ansambel Nalet, v četrtek France in skupina Sinji galeb. Božični dan bodo popestrili ansambel Galop, Skupina Harmonk'N'Roll in Obvezna smer, dan kasneje pa Preloški muzikanti in ansambel Vasovalci. Do 30. decembra bodo na Pogačarjevem trgu nastopili še Milan Kamnik, ansambel Jurčki, ansambel Gama, Tomaž Vrhovnik, ansambel Tomaža Rota, ansambel Bitenc, Eks'tra Band, Mladi gamsi ter ansambli Mladi godci, Frančič in Poljanšek.

Bebek, Kreslin in koncert

Glasbeni program na Kongresnem trgu se bo začel 26. decembra, ko bosta tam nastopili Neisha in Nina Badrič, dan kasneje bosta ozračje ogrevala Janez Bončina Benč in Željko Bebek ter 28. decembra Veseli svatje in Modrijani. Naslednji dan je rezerviran za nastop tamburaške skupine Begini in Ivana Zaka, 30. december pa za Nino Pušlar ter Vlada Kreslina z Malimi bogovi. Trg ne bo utihnil niti po novem letu. Prvi dan leta 2016 bodo tam nastopili Sam's Fever in skupina San Di Ego, 2. januarja bo glasbeno dogajanje na Kongresnem trgu sklenil Željko Joksimović.

Oder na Trgu francoske revolucije bo 30. decembra gostil izvajalce rock glasbe, in sicer bodo poslušalce razvnemali Extreme Smoke 57, Sweet Sorrow, Nina Bulatovix, New York Ska Jazz Ensemle in skupina Zmelkow.

Pred mestno hišo bo 24. decembra tradicionalni božični koncert, na katerem bodo nastopili Katja Konvalinka, Irena Yebuah Tiran, Klemen Torkar in Darja Mlakar Maležič. Prav tako ne pozabite na nastope lajnarjev v tradicionalni meščanski noši, ki na mestnih ulicah in trgih igrajo vsak dan od 16. do 19. ure.

Za velike in male

V soboto, 26. decembra, bo mesto zaživelo še v gledaliških barvah, saj se bo v ulično gledališče vsak večer ob 19. uri spremenilo Petkovškovo nabrežje. Tam bodo nastopili žonglerji, improvizatorji, klovni, akrobati in tudi lutkarji, kar bo vsekakor zanimivo tudi za otroke.

Ti bodo imeli zadnji dan v letu možnost doživeti malo bolj zgodnje silvestrovo, saj bodo od 16. ure naprej na Kongresnem trgu prihod novega leta praznovali s pravljičnimi junaki, si ogledali glasbene nastope ter se razveselili prihoda dedka Mraza. Starejši bodo prihod novega leta lahko pričakali na različnih prizoriščih na prostem. Na Kongresnem trgu bodo tako za zabavo poskrbele skupine Muff, Učiteljice in Tabu, na Pogačarjevem trgu ansambla Petan in Face, na Mestnem trgu Manca Izmajlova, Samuel Lucas in Help! – A Beatles Tribute, na Trgu francoske revolucije pa Koala Voice, N'toko, Klemen Klemen in Eight Bomb.