Merc: Župan nas je hotel zlorabiti

Na posvetu v ljubljanski mestni hiši se je v petek zjutraj zbralo približno 150 udeležencev.

Objavljeno
28. september 2012 18.15
lvu/ DUSAN MERC
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana

Ljubljana – Po četrtkovi kriminalistični preiskavi zaradi projekta Stožice je župan Zoran Janković včeraj ob 9. uri v mestni hiši sklical posvet z direktorji ljubljanskih javnih podjetij, holdingi, občinskimi funkcionarji, javnimi zavodi, tudi ravnatelji ljubljanskih šol in vrtcev. Takšnemu posvetu je edini javno nasprotoval ravnatelj OŠ Prule Dušan Merc, ki županu očita, da jih s posvetom želi »instrumentalizirati oziroma zlorabiti«.

Kot je za Delo povedal Merc, je bil za četrtek predviden redni sestanek z ravnatelji osnovnih šol, ki pa je odpadel, popoldne pa so dobili vabilo na včerajšnji posvet. Zmotilo ga je, ker so bili v dvorani tudi poslanci Pozitivne Slovenije (PS), kar »kaže na to, da je župan v hudi stiski«. S tem ko je sklical občinske direktorje, ki nimajo nobene zveze z njegovo politično stranko, pa je po njegovem spolitiziral četrtkove dogodke in zlorabil mestno občino.

Čuden pristop

Župan je govoril o manifestu PS in boljši Sloveniji, kar po mnenju Merca ni demokratično, s tem pa je tudi zlorabil funkcijo župana. »Zelo si želim, da s tem, kar mu očitajo v kriminalistični preiskavi, ni nič narobe in ni kriv, vendar s tem direktorji in ravnatelji nimamo nič.«

Na MOL so pojasnili, da se je župan sestal s sodelavci »velike mestne družine«, poleg omenjenih tudi z mestnimi svetniki Liste Zorana Jankovića in poslanci PS. Seznanil jih je z včerajšnjo preiskavo NPU v nekaterih prostorih MOL. Sodelavcem se je zahvalil za dobro sodelovanje.

Po poročanju 24 ur in STA se je na sestanku zbralo približno 150 udeležencev. Župan in predsednik PS pa je ob tem želel tudi preveriti podporo udeležencev. Na sestanku se je izkazalo, da ga podpirajo, bolj kritičen je bil samo  Dušan Merc, piše STA. Dejal je namreč, da bi na njegovem mestu odstopil s položaja.