MOL išče gradbenika za prenovo Slovenske ceste

Mestna občina Ljubljana bo ponudbe za izvedbo prenove omenjenega dela Slovenske ceste zbirala do 31. julija.

Objavljeno
10. julij 2014 14.19
tlo/pesci
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − Ljubljanska občina je objavila javno naročilo za prenovo Slovenske ceste od Gosposvetske ceste do Šubičeve ulice, ki je za večino prometa zaprta od 22. septembra lani. Obnovitvena dela naj bi po načrtih začeli z zamenjavo dotrajane kanalizacije, med drugim pa načrtujejo tudi širše pločnike, kolesarske steze in drevored.

Mestna občina Ljubljana bo ponudbe za izvedbo prenove omenjenega dela Slovenske ceste zbirala do 31. julija do 9. ure, odprli pa jih bodo istega dne ob 11. uri. Merilo za izbiro ponudnika bo najnižja skupna ponudbena cena, dosežena po pogajanjih.

Zamenjali bodo kanalizacijo in razširili pločnike

Na delu Slovenske ceste med Šubičevo ulico in Gosposvetsko cesto sta od septembra lani mogoča javni prevoz in promet za dostavna vozila. Ob začasni preureditvi so na cesti zaprli dva prometna pasova in namestili nekaj rastlinja v koritih ter nekaj stolov oziroma klopi.

Med načrtovanimi deli v okviru prenove so zamenjava dotrajane kanalizacije, širši pločniki, kolesarske steze in drevored. Vozni pasovi za javni promet, po katerih bo dovoz dovoljen tudi za dostavna vozila in goste hotela Slon, ne bodo strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje. Vrednost projekta prenove Slovenske ceste je bila na lanski predstavitvi ocenjena na tri milijone evrov.

Ljubljanski župan Zoran Janković je na novinarski konferenci na začetku meseca dejal, da bi v sklopu prenove dela Slovenske ceste lahko poskrbeli tudi za podhod Ajdovščina. Občina si sicer po njegovih besedah želi kupiti vse prostore v podhodu in jih nameniti Kinodvoru. S tem bi, meni Janković, mrtvemu delu prinesli dodatno ponudbo.