MOL še brez rešitve za čitalce kart v Stožicah

Na javni razpis občina se ni prijavil nihče. Kdo bo uredil sistem za kontrolo vstopa v dvorano in na stadion?

Objavljeno
02. julij 2013 21.14
Slovenija Ljubljana 24.1.2013 Kompleks Stozzice Foto Jozze Suhadolnik
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana - Na prejšnji teden objavljeno javno naročilo za vzpostavitev delovanja kontrole pristopa na dvorani in stadionu Stožice Mestna občina Ljubljana do roka za oddajo ponudb, ki se je iztekel včeraj, ni prejela nobene ponudbe. Vzpostavitev sistema je nujna za bližajoče se evropsko prvenstvo v košarki. Na MOL zagotavljajo, da bo sistem do Eurobasketa deloval. Kako, pa še ni znano. "Proučili bomo vse možnosti za vzpostavitev delovanja kontrole pristopa do začetka prvenstva v košarki," so sporočili.

Kot smo poročali, je prejšnji teden MOL objavila javno naročilo za izvajalca, ki bi vzpostavili sistem kontrole oziroma poskrbel, da bi čitalci kart, ki sicer v športnih objektih v Stožicah stojijo že od samega odprtja objektov, končno začeli delovati. Gre sicer za pogodbeno obveznost zasebnega partnerja, podjetja Grep, a je to ostala ena izmed neuresničenih nalog. Ker so delujoči čitalci vstopnic za izvedbo septembrskega Eurobasket nujno potrebni, se je občina odločila, da bo za to poskrbela sama. 

V stožiški dvorani bo treba tako najkasneje do začetka septembra zagotoviti in vgraditi programsko opremo, vzpostaviti delovanje celotnega sistema na podlagi pregleda že nameščene opreme, vzdrževanje sistema ter za njegovo uporabo usposobiti zaposlene. Neuspešni razpis je kot rok za izvedbo teh del določal 14. avgusta.

Občina je sicer dala izredno kratek rok za ponudbe - razpis je bil objavljen le teden dni. Na vprašanje, zakaj so z javnim naročilom čakali do zadnjega dne, čeprav so že več mesecev vedeli, da so čitalci kart nujni za evropsko prvenstvo, so prejšnji teden odgovorili, da so "upali na ureditev razmer med vsemi deležniki pri zaključku projekta".

Koliko znaša ocena vrednosti tega naročila, na MOL niso hoteli razkriti. So pa kot javni naročnik dolžni izvesti javno naročilo za vse storitve, katerih vrednost presega 40.000 evrov.