Na Metelkovi ob 21. obletnici znova pestro dogajanje

V Gromki pripravljajo predstavo Žige Čemernika Gospod predsednik ter koncert Janeza Škofa.

Objavljeno
10. september 2014 13.20
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − Na Metelkovi bo danes, ob 21. obletnici avtonomne kulturne cone na območju nekdanjih vojašnic JLA, znova pestro dogajanje z vrsto razstav in koncertov ter obilico druženja. V Galeriji Alkatraz bodo odprli skupinski projekt Mozaik ustvarjalne Metelkove.

Galerija Alkatraz se bo praznovanju pridružila z delavnico Pobarvajmo stolp ter odprtji razstav, kot sta skupinska Alkatreš, Sleep of Reason Damijana Kracine in Vladimirja Lebna, ki se povezujejo v skupinski projekt Mozaik ustvarjalne Metelkove (MzUM).

V Channel Zero oziroma galeriji Ch0 bodo v sodelovanju z Galerijo Alkatraz odprli najmanjšo razstavo v sklopu praznovanja − kiparsko instalacijo Jake Miheliča in sodelavcev Stolp. Za glasbo bodo v Channel Zero v sklopu prve evropske turneje z naslovom European Exhumation poskrbeli Mitochondrion, Ritual Necromancy in Auroch.

Vizualne umetnosti in glasba

V Gromki pripravljajo predstavo Žige Čemernika Gospod predsednik ter koncert Janeza Škofa, ki bo izvajal »muziko na poezijo pokojnega Daneta Zajca«.

V Menzi pri Koritu bo obletnico zaznamoval lyonski glasbenik Nak, ki igra in poje v raznih zasedbah, kot sta indie punk bend Sport in post-metal četverica Nerv.

V Jalli Jalli bo nastopil ljubljanski hard rock in blues band Boobjail, v Monoklu pa bo vizualna umetnica Petra Hrovatin pripravila 3D-avdiovizualno popotovanje Kluba Monokel skozi čas. Na letnem vrtu Gala hale bo ob glasbeni spremljavi Shekuze potekalo tekmovanje v namiznem nogometu.