Na Molniški tek v zeleno dolino pod Urhom

Molniški tek, ki ga organizira Športno društvo Zadvor, bo potekal v nedeljo, vključuje tudi tek trojk.

Objavljeno
21. april 2017 18.37
foto Arhiv ŠD Zadvor
Andreja Žibret
Andreja Žibret

Ljubljana – Le osem kilometrov od središča mesta in od Tromostovja ter mestne hiše bo v nedeljo v lepem zelenem okolju potekal 36. Molniški tek, ki ga organizira Športno društvo Zadvor. Proga poteka v ČS Sostro v dolini pod Urhom, po gozdu in travnikih.

Začetek prireditve za otroke bo ob 10.30, za odrasle pa ob 11. uri. Začetek in konec proge, ki teče skozi gozd, po njegovih obronkih, čez travnike, delno po makadamu in nekoliko po asfaltu, bo pri Brunarici Zadvor, na Cesti 13. julija 86, v Dobrunjah. Do tja se je mogoče pripeljati z mestnim avtobusom številka 13. Del proge bo potekal tudi po obnovljeni trimski stezi Zadvor, za katero skrbi društvo.

Priprava na Pohod ob žici

Prireditev vključuje tudi tek trojk in je odlična predpriprava na majski tek v sklopu Pohoda ob žici. Otroci bodo pretekli od 200 do 500 metrov, odrasli pa kilometer in pol, pet, deset in 20 kilometrov. V predprijavah na spletni strani ŠD Zadvor je prijavnina 10 evrov za odrasle, 20 evrov za trojke, za člane društva pa pet in 10 evrov. Na dan prireditve je štartnina 15 evrov za odrasle, 30 evrov za trojke, za člane društva pa 10 in 20 evrov. Otroci bodo tekli brezplačno.

Uživači v zeleni oazi

Tisti, ki so se teka večkrat udeležili, pravijo, da je to tek za prijatelje in uživače v zeleni oazi na vzhodu Ljubljane. Na tokratnem teku, ki je posvečen spominu na enega od ustanoviteljev društva Milana Briclja, ki je bil njegov predsednik 30 let, pričakujejo 80 otrok in še toliko odraslih, je povedala Marija Pavlič, dosedanja predsednica; novi predsednik je Primož Leban.

Društvo, ki že 35 let skrbi za športni razvoj in zdrav način življenja v četrtni skupnosti Sostro, ima približno 500 članov, ki delujejo v 21 skupinah, ena izmed njih je tudi tekaška, ob obletnici pa so izdali tudi bilten. Delovanje društva v veliki meri sloni na delu prostovoljcev in navdušencev, ki želijo zagotavljati športno rekreacijo in šport na kakovostni ravni za vse: organizirajo aerobiko, ples, jogo, nogomet, tek in številne druge dejavnosti, tudi za starejše in najmlajše.

Tekaška vadba v okolici Sostra

Aprila so dvakrat na teden pred Zadružnim dvorom Zadvor začeli z brezplačno tekaško vadbo, ki je lahko odlična priprava na Ljubljanski maraton. Poteka ob ponedeljkih od 17. ure do 18.30 in četrtkih ob istem času. Tekaška skupina ima vodene treninge, spoznavajo različne metode teka za povečanje vzdržljivosti. Vključuje neprekinjene teke za izboljšanje srčno-žilnega sistema in aerobne kapacitete, intervalne teke za povečanje hitrostne vzdržljivosti in testiranje za oceno napredka ter pripravljenosti.

Gremo na Orle

Organizirajo tudi četrto akcijo Grem, Greva, Gremo na Orle, ki poteka od začetka januarja do konca decembra. Z njo vabijo k rednemu pohajkovanju po Golovcu, Zadvorskem hribu in vseh ostalih poteh, ki pripeljejo na Orle, namen pa je spodbujanje redne in zdrave rekreacije v bližini doma, z nabiranjem žigov v kartonček. Članarina je 10 evrov, otroci do petnajstega leta je ne plačajo. Za letošnjo akcijo bo treba oddati kartončke do 10. januarja 2018, podelitev priznanj pa bo 26. januarja. Akcija je lani povezala več kot 130 udeležencev, letos pa je vpisanih že 110 odraslih in 30 otrok, čeprav je sezona šele na začetku, pravi Marija Pavlič.

S kolesom po vrhovih okrog Ljubljane

ŠD Zadvor je letos tudi organizator in izvajalec kolesarjenja S kolesom po vrhovih okrog Ljubljane, ki nadomešča njihovo prejšnjo Po klančku gor, po klančku dol in akcijo 10 vrhov okrog Ljubljane, ki jo je prej organiziral Timing Ljubljana. Seznam vrhov je nekoliko spremenjen, pri izbiri pa so upoštevali ne pretežke vzpone, ki jih lahko opravi čim več kolesarjev od doma. Vrhove je mogoče prevoziti v več etapah, pomembno je pridobiti žige z vseh desetih vrhov. Kontrolne kartončke je mogoče kupiti v brunarici Zadvor, včlanitev je 13 evrov. Akcija se je začela 15. marca, končala pa se bo 15. oktobra. Podelitev priznanj najbolj aktivnim kolesarjem bo novembra.