Na Otroškem bazarju bodo zbirali šolske potrebščine

Zbirali bodo nove ali dobro ohranjene rabljene šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkih družin.

Objavljeno
12. september 2013 12.40
acr*SEJEM KNJIG
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Ljubljana - Na prireditvi Otroški bazar, ki bo od danes do nedelje potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bodo tudi letos zbirali nove ali dobro ohranjene rabljene šolske potrebščine, ki jih bodo namenili otrokom iz socialno šibkih družin. Potrebščine bodo razdelili s pomočjo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

»Vse več družin v Sloveniji živi na pragu revščine in veliko stisk družin se pokaže ravno ob začetku šolskega leta, ko starši svojim otrokom ne morejo zagotoviti vseh tistih šolskih potrebščin, ki bi otroku omogočale nemoteno učenje in delo pri pouku,« so zapisali organizatorji prireditve. Zato vabijo obiskovalce prireditve, da s seboj prinesejo nove ali dobro ohranjene šolske torbe, zvezke, svinčnike, barvice, flomastre, peresnice, mape in druge potrebščine.

Otroški bazar je sejem za družine, ki so ga na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani prvič pripravili leta 2006. Tudi letos na sejmu pripravljajo tržnico rabljene otroške opreme, razstavljavci pa bodo med drugim predstavili tudi otroško in mladinsko pohištvo, oblačila, igrače, literaturo in različne tečaje.

Na Bazarkovem odru so napovedani folklorni nastopi, pevske, glasbene in dramske točke ter modna revija. V okviru sejma pa pripravljajo tudi ustvarjalne delavnice, med drugim arhitekturno, delavnico izdelovanja lutk in ilustracij.