Nadstandardni komite Rogovcev »prevzel odgovornost za drzno tatvino«

»Ne bomo bager, ki ruši Rog,« je pisalo na letakih, ki so jih pustili za seboj po tatvini v galeriji Alkatraz.

Objavljeno
10. oktober 2013 11.17
Minuli petek so Rogovci pripravili ulični shod, poimenovan Street party
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Ljubljana - »Rogovci absolutno prevzemamo odgovornost za drzno tatvino v galeriji Alkatraz na Metelkovi,« so v sporočilu za javnost, ki so ga medijem poslali danes ponoči, zapisali v tako imenovanem Nadstandardnem komiteju Rogovcev.

Policisti so bili v torek okoli pol sedmih zvečer obveščeni o tatvini razstavljenih predmetov v galeriji na Metelkovi ulici. Obvestili so jih, da je v galerijo vstopilo okoli 15 zamaskiranih ljudi, ki so odvrgli več letakov s sporočilom »Ne bomo bager, ki ruši Rog« in odnesli razstavljene predmete. Po podatkih ljubljanske policijske uprave so s tem povzročili za okoli 30.000 evrov škode.

»Omenjena tatvina je del naših dolgoletnih prizadevanj, da bi praznim prostorom v središču mesta končno dali dobičkonosno vsebino. Rogovci smo napad izvedli zato, da bi javnost opozorili na problematiko neizkoriščenih prostorov in da bi pritegnili razsvetljene investitorje, ki bi končno omogočili umetnosti, da služi gospodarski rasti,« so še sporočili Rogovci, čeprav je sicer včeraj eden od njih dejal, da o kraji ne ve nič.

V tako imenovanem Nadstandardnem komiteju Rogovcev še pravijo: »V dani gospodarski intervenciji smo se Rogovci povezali z mestnimi oblastmi, pri čemer nas je podprla tudi ljubljanska ciprska diaspora. Napad smo izvedli s skupnimi močmi, saj smo prišli do spoznanja, da bo le usklajena akcija sprožila izgon parazitskih organizmov, ki onemogočajo razcvet podjetniškega duha. Le tako bo načrtovan projekt Centra Rog končno stekel po več letih blokad. Popolnoma se zavedamo, da morajo biti prazni prostori osvetljeni, zato je skupni napad tudi del prizadevanj, da bi ti degradirani objekti končno zasijali v polni luči.«

»Maske gor - to je revolucija!«

Vstajniške socialne delavke so na facebook profilu zapisale: »Čudovita, navdihujoča in radikalna akcija! Gentrifikatorske mestne politike se z veseljem zližejo s takšnimi "kreativnimi industrijami". Brezposelne ženske ne potrebujejo vezenja vstajniških sloganov, ampak zagotovljen dohodek in prakse, ki bodo prekinile viktimizacijo in vsiljene družbene vloge. Maske gor - to je revolucija!«