Nekatere poti na Šmarno goro bodo zaprte

»Če slišite motorne žage in delovne stroje, se poskusite tem območjem čim bolj izogniti.«

Objavljeno
07. marec 2014 11.26
Tekači, rekreativci, posledice žleda, podrto drevje
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA
Ljubljana − V prihodnjih tednih bodo lastniki gozdov na Šmarni gori začeli intenzivno odstranjevati drevje, poškodovano zaradi nedavnih ujm, so opozorili v Gostilni Ledinek na Šmarni gori. Zaradi sanacije bodo nekatere poti zaprte, zato obiskovalce prosijo, naj bodo potrpežljivi in se izogibajo območjem, kjer bodo potekala dela.

Na profilu gostilne na facebooku so zapisali, da so se z lastniki gozdov na Šmarni gori dogovorili o obveščanju obiskovalcev gore o lokaciji sanacijskih del, zaprtih poteh in preusmeritvah. Obiskovalce prosijo, naj bodo pozorni in naj pred vzponi poiščejo informacije na njihovih straneh na spletu ali na facebooku.

Doslej odstranili 13.500 kubičnih metrov vejevja

»Lahko se zgodi, da bodo na nekaterih območjih potekala dela, ne da bi mi vedeli in vas ne bomo mogli obvestit o morebitni nevarnosti. Če morda slišite motorne žage in delovne stroje, se poskusite tem območjem čim bolj izogniti,« so zapisali.

Morebitne obiskovalce so še opozorili na nevarnost padajočih poškodovanih drevesnih vej zaradi morebitnega močnega vetra.

V okviru sanacije škode po vremenski ujmi so na območju ljubljanske občine doslej odstranili 13.500 kubičnih metrov vejevja in 500 kubičnih metrov hlodovine, hlodi v gozdovih pa na odvoz še čakajo.

Na delu je osem ekip, ki so trenutno na območju Viča, Murgel in Šiške, nato pa sledi Bežigrad. Središče mesta je že očiščeno, so v torek pojasnili na občini.