Neuradno: NPU ovadil Jankovićevo direktorico mestne uprave Jožko Hegler

Nekdanja direktorica javnega stanovanjskega sklada naj bi občinski sklad oškodovala za 650.000 evrov.

Objavljeno
09. oktober 2013 14.12
Otvoritev stanovanjskega bloka
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana

Ljubljana - »Preiskovalci so v začetku oktobra 2013 podali na Specializirano državno tožilstvo RS kazensko ovadbo zoper nekdanjo odgovorno osebo občinskega sklada zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 261. členu KZ,« so sporočili iz Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Po poročanju Financ gre neuradno za nekdanjo direktorico javnega stanovanjskega sklada Jožko Hegler, danes direktorico uprave na Mestni občini Ljubljana (MOL), ki jo vodi Zoran Janković.

Nekdanja direktorica javnega stanovanjskega sklada, danes direktorica uprave na MOL, naj bi po neuradnih informacijah oškodovala občinski sklad za 650.000 evrov, kolikor je družba iz Liechtensteina prejela na podlagi fiktivne pogodbe o posredovanju in svetovanju v letih 2006 do 2008. Heglerjeva po poročanju Financ očitke zavrača.

Nekdanja odgovorna oseba občinskega sklada je po prepričanju NPU v letu 2006 z gospodarsko družbo iz Liechtensteina sklenila pogodbo o posredovanju in svetovanju pri nakupu večjega števila stanovanj, pri čemer je vedela, da pogodbeno dogovorjenih storitev ta družba ni oziroma ne bo opravila. Odgovorna oseba občinskega sklada se je namreč glede nakupa stanovanj pogajala neposredno z odgovorno osebo investitorja, še pojasnjujejo v NPU.