Ob PST namesto starih »ljubljanske klopi«

Projekt bo stal 180 tisočakov, začeli pa so ga v Murglah. Nuja ali le zapravljanje?

Objavljeno
25. september 2013 16.57
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Razburjena bralka nam je sporočila, da v Murglah delavci KPL odstranjujejo klopi na PST, četudi naj te še ne bi bile dotrajane. Ker so ji delavci povedali, da to počnejo po nalogu MOL in da bodo postavili nove, smo občino prosili za pojasnila. Spraševali smo tudi o smiselnosti investicije.

Ko smo MOL vprašali, zakaj komunalni delavci v ulici V Murglah v neposredni bližini hišnih številk 95, 97 in 99 odstranjujejo več klopi z lesenimi sedali in betonskimi podstavki vred, s katerimi po mnenju bralke ni nič narobe in niso uniče ne, nam je občinska služba za odnose z javnostjo odgovorila, da gre za nadaljevanje projekta iz leta 2010.

Namesto betonskih ljubljanske klopi

Takrat je bila z natečajem namreč izbrana nova, tako imenovana »ljubljanska klop«. Letos tako le izvajajo prvi del zamenjav klopi na PST (Pot spominov in tovarištva). Predvidevajo, da bodo klopi na območju poti v celoti zamenjali v treh letih. Za izvedbo tega projekta pa je predvidenih kar 180.000 evrov.

Pojasnili so še, da v sklopu vzdrževanja redno vzdržujejo klopi in menjavajo dotrajane dele. Ohranjene lesene dele odstranjenih klopi bodo zato uporabili pri vzdrževanju preostalih enakovrstnih na območju občine, predvsem v parkih in na otroških igriščih.

O smiselnosti pa nič

Niso pa hoteli komentirati navedbe bralke, da je nesmiselno menjati klopi, ki so bile prenovljene pred tremi leti, in da je to v kriznih časih nepotrebno razmetavanje davkoplačevalskega denarja.